30 de setembre de 2020 30/9/20

Esquerra Unida reclama millores en les línies d'autobús a Burriana

Esquerra Unida reclama millores en les línies d'autobús a Burriana - (foto 1)
  • La formació d’esquerres reclama també la posada en marxa de l'autobús urbà promesa pel govern municipal fa anys

Un sistema de transport públic de qualitat necessita bones infraestructures. És el que defensa Esquerra Unida a Burriana, qui lamenta que no és el cas dels autobusos entre la localitat i les poblacions que l'envolten: “Des d'Esquerra Unida ho diem clar perquè entenem que si l'Ajuntament de Burriana vol desenvolupar un sistema de transports públics atractiu pels veïns que actualment utilitzen el cotxe, encara té molt treball per a fer”.

La formació posa d'exemple que, malgrat la publicitat institució anunciant més autobusos, les persones que volen anar en bus des de Burriana a Vila-real o Castelló es troben amb problemes: “Parades mal dissenyades on si plou es banyen i si fa sol es moren de calor, cap senyalització o informació sobre trajectes, horaris, nombre de busos o canvis en els trajectes i horaris”.

De fet, segons puntualitzen, els usuaris de l'autobús a Vila-real i Castelló es van assabentar dels canvis d'horari una vegada pujats al bus. “Quan des de l'equip de govern parlen de mobilitat sostenible i transport públic, queda clar que ho fan sense haver-ho posat en pràctica mai ells mateixos. Si hagueren d'esperar un autobús en ple mes d'agost en la parada que hi ha al costat del riu Anna, és clar que no aguantarien ni un minut allí sota un sol de justícia”.

Per aquest motiu, des d'Esquerra Unida Burriana reclamen parades més amples, confortables i amb informació actualitzada “de manera que els usuaris no hagen d'endevinar al fet que hora o quin autobús passarà cada moment o si s'han produït canvis ser informats pel propi conductor”.

D'altra banda, recorden que està pendent l'autobús urbà que anava a posar en marxa el regidor Vicent Aparici i per al qual s'havia pressupostat diners: “Des d'Esquerra Unida pensem que és molt necessari per a molta gent, sobretot gent gran, que podria gaudir d'una forma de moure's per Borriana còmoda i eficient”.

Lamenta la formació que aquesta mesura haja quedat guardada en un calaix i conclouen: “El tripartit ha volgut pagar abans el deute bancari generat pel govern del PP i després posar en marxa les inversions que fan falta per a fer de Borriana una ciutat moderna i més respectuosa amb l'entorn”.

Pujar