17 de novembre de 2019 17/11/19

Els espanyols trien a Burriana com a capital dels festivals

Els espanyols trien a Burriana com a capital dels festivals - (foto 1)
  • L'Arenal Sound és el segon festival de música favorit, només per darrere del Vinya Rock, segons un estudi d'investigació

Tú també ho creus? L'Arenal Sound és el segon festival de música favorit dels espanyols. El festival capaç d'esgotar tots els abonaments en unes hores, mesos abans que se celebre i sense conéixer-se ni tan sols una actuació, està només per darrere del Vinya Rock (Albacete). En concret, un 20,5 per cent dels participants en l'informe declara que el seu festival preferit és el Vinya Rock i, en segon lloc, l'Arenal Sound de Burriana és el preferit del 13,35% dels enqüestats. En tercer lloc, estaria el Primavera Sound de Barcelona, amb un 9,66%.

La veritat és que els festivals continuen sent l'opció favorita per a molts joves i, de fet, només el 6,8% dels enquestats revela no haver assistit a cap festival enguany. A més, 8 de cada 10 enquestats es considera tot un “autèntic festivaler” i es reserva part dels estalvis -i de l'agenda estival- per a no faltar a la cita de l'estiu amb els festivals. Concretament, entre 100 i 300 euros és el que es gasten de mitjana per temporada (un 14,17% arriba fins i tot als 600 euros de despesa).

Festivalers que repeteixen perquè el 62% dels enquestats afirmen haver assistit a entre dos i quatre festivals la passada temporada. I, què trien? La fórmula platja, sol, bon ambient i cartell són la combinació preferida. Segons l'informe, també la possibilitat que aquest oferisca de descobrir nous grups o artistes musicals és un factor decisiu. Per part seua, la qual cosa més detesten són els banys portàtils, el fem i les aglomeracions. I on prefereixen dormir? La primera opció triada és la de l'hotel (un 37,37% dels casos), seguida del càmping (30%). L'informe indica, en aquest últim cas, que es tracta d'una xifra elevada ja que no tots els festivals ofereixen allotjament en càmping. Respecte a la resta d'opcions, quasi un 15% es decanta per apartaments, un 10% a casa d'amics i un 4% dorm en el cotxe.

Deu anys d'Arenal Sound

Aquest agost tenia lloc la desena edició del festival Arenal Sound que ha convertit a Burriana en territori sounder. Arenal Sound 2019 es va acomiadar amb més de 300.000 espectadors al llarg de la setmana i un impacte econòmic de més de 40 milions d'euros a Burriana i la província de Castelló, comptabilitzen des de l'organització.

Un festival que arrasa i esgota entrades fins i tot abans de conéixer-se qui actuarà. De fet, tal com els avançava elperiodic.com, fa uns dies que el festival esgotava tots els abonaments disponibles tan sols unes hores després d'haver eixit a la venda.

ocultar
Els espanyols trien a Burriana com a capital dels festivals
Pujar