elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Descartat el macrobrote educatiu a Burriana: només ha donat positiu un jove

Descartat el macrobrote educatiu a Burriana: només ha donat positiu un jove
  • Després de realitzar-se el PCR, la resta de companys han donat negatiu

El positiu en coronavirus després del viatge d'un grup de 300 alumnes d'un institut de Burriana a Port Aventura feia saltar totes les alarmes en la capital de la Plana Baixa. Després de conèixer-se la situació, 43 companys havien sigut confinats i citats de manera immediata per a realitzar-se el PCR en el qual tots han donat negatiu.

Per tant queda descartat el macrobrote educatiu a Burriana en haver donat positiu només una persona. Així ho ha confirmat a elperiodic.com el regidor d'Educació, Ramón Monferrer, qui ha assegurat que “no es pot garantir que el positiu siga del viatge a Port Aventura”.

D'aquesta manera, la tranquil·litat s'ha ensenyorit de la capital de la Plana Baixa perquè el que podria haver sigut una situació que haguera fet saltar les alarmes en la localitat, ha quedat en res. Alguna cosa que el municipi ja va viure fa una mica més d'un any quan el Pa i Porta i el Sopar de Gala de falles va fer que s'incrementaren els contagis en la localitat i que el 40% dels enquestats haguera estat en contacte amb el coronavirus, segons un estudi epidemiològic realitzat a l'hospital La Plana.

Quatre macrobrotes convidats ahir per Sanitat i els més de 60 contagiats després d'un viatge de fi de curs a les Illes Balears ha fet saltar les alarmes entre els joves de la Comunitat Valenciana.

Una situació que preocupa en el Consell perquè segons ha assenyalat el President Ximo Puig, amb l'avanç de la vacunació, l'augment de la mobilitat, les relacions socials i la relaxació en l'ús de la màscara està afectant els joves en la Comunitat Valenciana que són la franja de població que ara s'està veient més afectada per la pandèmia.

De fet, el 52% dels contagis de les últimes 48 hores correspon a joves d'entre 15 i 29 anys, la qual cosa suposa que la incidència acumulada en aquesta franja d'edat és de 172 casos per cada 100.000 habitants, el doble de la incidència mitjana actual en la Comunitat Valenciana.

Situació covid a Burriana

Actualment, Burriana té només 6 casos actius i una incidència acumulada de 17,12 casos per cada 100.000 habitants, la qual cosa suposa que el municipi es manté en la nova normalitat. Així consta en la web de la conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

Cal recordar que des de l'inici de la pandèmia s'han contagiat 2.156 persones i 53 han mort per coronavirus.

Pujar