elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els contagis continuen a la baixa a Borriana després de les festes de la Misericòrdia

Els contagis continuen a la baixa a Borriana després de les festes de la Misericòrdia
  • L'alcaldessa fa un balanç positiu i espera que les Falles vinguin acompanyades de la mateixa seguretat sanitària

Borriana ha tancat unes festes de la Misericòrdia "molt segures" des de l'àmbit sanitari. S'espera que els esdeveniments i actes realitzats no tinguen cap impacte en un possible augment de contagis, una cosa que a València ja s'ha confirmat amb els baixos contagis dues setmanes després de les Falles, i això és una cosa que serviria encara més d'impuls per a poder celebrar les Falles de Borriana a l'octubre, també amb seguretat.

És el missatge que ha traslladat l'alcaldessa de Borriana, Mª Josep Safont, aquest divendres al matí en una roda de premsa en què ha fet un balanç de les festes locals, del començament de el curs, així com una previsió de les Falles que se celebraran el pont d'octubre.

D'una banda, han estat unes festes de la Misericòrdia més tranquil·les, amb menys queixes per molèsties, vandalisme o brutícia, cosa que ja els va avançar elperiodic.com i també sembla que vagen a ser una festes tranquil·les a nivell sanitari, tal com es desprèn de les dades de contagis: "Caldrà esperar encara uns dies però a hores d'ara les xifres estan millor pel que fa a casos".

De fet, segons les últimes dades de la Conselleria de Sanitat, Borriana té a hores d'ara només onze casos actius i la incidència és de les més baixes d'Espanya: 37 casos per cada 100.000 habitants.

Aquestes xifres són un gran suport de cara a les Falles que se celebren a tres setmanes. Precisament fa uns dies va tenir lloc una reunió entre localitats que celebren falles a l'octubre, i les autoritats de seguretat i emergències per presentar les activitats falleres i valorar com havien resultat les falles de València.

L'alcaldessa de Borriana no ha volgut revelar els detalls de les activitats programades per a la setmana fallera encara que insisteix que han estat decidides entre totes les comissions: "Es posaran les falles i es cremaran, hi haurà Ofrena, no com sempre però tampoc com la de l'any passat per dies i hores i hi ha molts actes organitzats que la regidora de Falles avançarà en uns dies".

Una cosa que tampoc ha detallat la primera edil i que ha deixat sobre la taula és com es van a instal·lar les carpes falleres -o si ho faran- ja que és "un tema problemàtic" que s'ha estudiat per adaptar-lo.

En qualsevol cas, Safont ha agraït a la ciutadania el compliment de les normes en les festes locals, així com el compromís de la federació taurina, la regidora de festes i la comissió del bou, "que han aconseguit un èxit de participació i seguretat" . Una cosa, diu, que espera que es torne a repetir aquestes properes falles.

Volta a les classes amb balanç positiu

En aquesta mateixa línia, l'alcaldessa ha fet una primera valoració de la tornada a les aules dels més de 5.500 alumnes que estudien a infantil, primària, secundària, batxillerat o cicles formatius en centres de Borriana.

Fa uns dies hi va haver una reunió de totes les escoles i instituts amb el centre de salut de Borriana i es va posar en valor el resultat positiu que va donar el passat curs i el començament d'aquest: "Les mesures que es van posar en marxa l'any passat seguiran aquest tret d'alguna modificació en les entrades i ixides de les aules".

Per cert l'alcaldessa ha anunciat que el Servei Municipal d'Esport llança aquest any el programa Conciliaesport l'objectiu és que els pares i familiars adults acompanyants de l'alumnat que participa en les escoles esportives, puguen també realitzar activitats físiques, facilitant així la conciliació familiar.

Pujar