2 de desembre de 2020 2/12/20

Començen les Festes de la Mare de Déu del Carme 2017 amb el seu trasllat i ofrena

Començen les Festes de la Mare de Déu del Carme 2017 amb el seu trasllat i ofrena - (foto 1)
  Galeria de fotos
  Burriana - Traslado Virgen del Carmen
  Burriana - Traslado Virgen del Carmen
  MÉS FOTOS
  Començen les Festes de la Mare de Déu del Carme 2017 amb el seu trasllat i ofrena - (foto 2)
  Començen les Festes de la Mare de Déu del Carme 2017 amb el seu trasllat i ofrena - (foto 3)
  Començen les Festes de la Mare de Déu del Carme 2017 amb el seu trasllat i ofrena - (foto 4)
  Començen les Festes de la Mare de Déu del Carme 2017 amb el seu trasllat i ofrena - (foto 5)

  El inici de les festes de la Patrona del Port de Borriana, la Mare de Déu del Carme, ha coincidit amb el cap de setmana, aconseguint així que nombrosos devots s'hagin acostat aquesta vesprà, concretament a les 19:30 hores, a la parròquia marítima de la Santa per ofrendarla.

  En el temple, els actes religiosos han començat amb el rés del Rosari i la celebració d'una Missa d'Honor a la Mare de Déu del Carme, oficiada pel rector de la parròquia portuària i per l'eclesiàstic de la Basílica del Salvador de Borriana.

  Després de l'eucaristia, la imatge de la verge va sortir en processó pels carrers del Port. Un recorregut que va visitar les antigues casolanes marineres del nucli marítim. Rebuda en tots els carrers per les quals va transitar amb olor de mantell floral i de pólvora de la traca que van tirar els seus fidels, se sentien també ovacions per a la seua patrona.

  L'últim tram del recorregut va ser per l'avinguda principal del Port. Una volta davant de l'església, van dipositar a la Santa sobre un dosser on els fidels van ofrendar a la imatge. Les primeres a passar pel mantell van ser les dones de la Confraria de la Mare de Déu del Carme. Després d'elles, van dipositar els seus rams les Dames i la Reina de les Festes del Port 2017.

  Va tancar l'ofrena floral la corporació municipal, encapçalada per l'alcaldessa, Maria Josep Safont, al costat del Tinent Alcalde del Port, Vicent Aparisi i la Regidora de Festes, Lluïsa Monferrer. Finalment, no van voler perdre aquesta celebració, les reines falleres de Borriana del 2017, Elena Collado i Silvia Martínez.

  Demà diumenge, a les 19:00 hores, es durà a terme la processó marítima, que inclou el tradicional recorregut de la figura de la verge a bord d'un vaixell.

  Pujar