29 de maig de 2020 29/5/20

Comencen a Burriana les classes de la primera escola d'Igualtat i Prevenció de la Violència de Gènere

Comencen a Burriana les classes de la primera escola d'Igualtat i Prevenció de la Violència de Gènere - (foto 1)

  María Romero, regidora d'Igualtat, ha presentat la primera Escola Municipal d'Igualtat i Prevenció de la Violència de Gènere en la sessió inaugural que s'ha dut a terme a l'auditori Juan Varea, la qual ha sigut organitzada per l'Ajuntament de Borriana.

  Aquesta iniciativa està dirigida a tota la població i el seu principal objectiu és donar informació bàsica sobre eixe tema. Aquesta escola transcorrerà des d'octubre de 2019 a abril de 2020, comptant amb 14 sessions i una última de clausura en la qual s'atorgaran els diplomes acreditatius, en el cas que s'haja superat el 80 per cent del curs.

  Romero ha remarcat la “importància” d'aquest nou projecte “pioner en el municipi” i d'introduir la perspectiva de gènere en la formació i la qualificació com a “factor impulsor de la igualtat”, ja que facilita “sòlides bases teòriques i dota d'instruments, estratègies i eines per a actuar en igualtat des de diferents perspectives”.

  Seran molts els temes que s'abordaran, entre els quals cal destacar la dependència emocional, la història de les dones i les noves masculinitats, entre altres. Tindrà un aprenentatge participatiu amb recursos audiovisuals, comptant amb la presència d'especialistes i de “excel·lents docents”.

  Així mateix, el seu horari serà flexible per a totes aquelles persones que treballen. Dues hores (de 15h a 17h) dos dimecres al mes a l'auditori borrianenc Juan Varea.

  També els participants podran realitzar un projecte d'igualtat que serà tutoritzat per l'escola, ja sigui per al seu negoci, per a l'associació en la qual col·labora o per a la seua vida.

  Pujar