28 de setembre de 2020 28/9/20

Burriana regula les concessions d'uns 2.000 nínxols caducats

Burriana regula les concessions d'uns 2.000 nínxols caducats  - (foto 1)
  • L'Ajuntament està notificant als amos d'aquestes concessions en el cementeri municipal, que van caducar l'any 2013, perquè puguen renovar-les o cancel·lar-les

Burriana compta amb 2.100 nínxols en el cementeri municipal la concessió del qual està caducada. Aquesta concessió es va esgotar en 2013 i l'Ajuntament ha començat a notificar als seus amos perquè puguen renovar-la o cancel·lar-la.

De moment, ja s'ha notificat de forma personalitzada a quasi 1.000 usuaris, tal com ha informat el regidor de Serveis de l'Ajuntament de Borriana, Vicent Aparisi. "Estem recuperant moltes casetes de gent que no les vol. En cap moment volem fer negoci", explica l'edil.

I és que s'ha creat una confusió entre molts veïns, que creuen que s'està cobrant un impost nou per nínxol. Alguna cosa que és cert, ja que es tracta de renovar una situació, tal com argumenta l'edil.

Aparisi explica l'Ajuntament de Borriana va ser pioner en els anys seixanta a fer concessions als nínxols de cementeri. La llei no deixa vendre terrenys d'aquest tipus pel que solament es van arrendar, per 50 o 25 anys: "La confusió ve perquè en algunes de les cartilles s'indica el concepte 'a perpetuïtat' que pot entendre's com per sempre però és solament per a 99 anys".

I per a aquells espais la concessió dels quals havia acabat, el Partit Popular va fer una ordenança en 2013 -any en el qual van caducar molts d'aquests arrendaments- per a regularitzar la situació: "L'ordenança es va aprovar en 2013 però no s'ha aplicat fins ara perquè és un treball administratiu molt gran".

L'edil descarta que s'haja creat un impost, que el pagament vaja a ser anualment, que el consistori vaja a quedar-se el nínxol i que hi haja una fossa comuna per als quals no paguen. Aquests són alguns dels bulos que han anat comentant-se en les últimes setmanes: "Gens d'açò és cert. Solament regulem una situació, avisem als usuaris i poden renovar en el propi ajuntament per 25 o 50 anys", conclou Vicent Aparisi.

 4 comentaris
Carpantilla
Carpantilla
08/04/2018 09:04
Nichos

Además la secretaria municipal, doña Iluminada (la voz de su amo) nos espeta que hay "abundante jurisprudencia" al respecto.Luego consultad la abundante jurisprudencia y vereis.

Pujar