elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

PP Burriana: “El PSOE segueix sense pagar als autònoms malgrat a imposar-los una pujada de l'IBI i el fem”

PP Burriana: “El PSOE segueix sense pagar als autònoms malgrat a imposar-los una pujada de l'IBI i el fem”
  • "La concessió de les ajudes segueix en tràmit mentre el PSOE i Compromís possen el cassó a les famílies per a garantir el cobrament dels seus sous a final de mes"

Els autònoms de Burriana han començat a pagar l'IBI (Impost de Béns Immobles) sense que el PSOE haja sigut capaç d'adjudicar les ajudes que va anunciar el trimestre passat. L'impost castiga una vegada més als qui més riquesa generen perquè enguany PSOE i Compromís han decidit incrementar un 5% el tribut per a poder garantir-se un sou amb 100.000 euros de pujada.

María José Fortea, regidora del PP a Burriana, ha reivindicat amb urgència “la concessió d'unes ajudes que encara que mínimes, 50.000 euros, almenys serviran per a pal·liar la destralada fiscal aplicada per la coalició de nòmines”.

En efecte, només 120 dels 2.350 autònoms de Burriana han decidit sol·licitar aquests fons que “van nàixer fracassats perquè són incompatibles amb les ajudes de la Generalitat Valenciana”. Des del PP, “els plantegem unes bases que recollien les necessitats dels professionals. No obstant això, PSOE i Compromís es van negar i van aplicar les seues condicions”.

El resultat és que a Burriana menys d'un 5% dels negocis han decidit sol·licitar les ajudes. I les conseqüències “és que molts comerciants que van aspirar a les de la Generalitat Valenciana han vist com Ximo Puig li les negava i des del consistori no s'habilitava una via alternativa per a garantir un matalàs econòmic”.

Des del PP, “continuem plantejant la necessitat de recolzar al teixit productiu de Burriana”. Són “els empresaris, autònoms, professionals... els que creguen ocupació, generen riquesa i garanteixen oportunitats”. A Burriana, no obstant això, “són als quals se'ls cobren pujades de la taxa de fems desproporcionats i ara es cobra un increment del 5% de l'IBI. Més despeses per a unes economies ja de per si mateix tocades per la pandèmia que segueixen sense rebre un mínim alé per part de la coalició de nòmines”. “Esperem que aquesta situació es revertisca, perquè mentre PSOE i Compromís només pensen en els seus sous, a Burriana són cada dia més famílies les que es desesperen per la caiguda en picat dels seus ingressos”, ha considerat la regidora.

Pujar