elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Burriana lamenta la pèrdua de Miguel Dols, Fill Predilecte de la ciutat

Burriana lamenta la pèrdua de Miguel Dols, Fill Predilecte de la ciutat
  MÉS FOTOS
  Burriana lamenta la pèrdua de Miguel Dols, Fill Predilecte de la ciutat - (foto 2)

  L'Ajuntament de Burriana ha lamentat la pèrdua que suposa la defunció de Miguel Dols Piquer, una figura rellevant de la societat borrianenca, estretament relacionada amb Vicente Cañada Blanch. Impulsor de la Càtedra Príncep d'Astúries d'Història Contemporània Espanyola en la London

  school of Economics i fundador de la Spanish Cultural Foundation a Gran Bretanya, Dols va nàixer a Borriana al febrer de 1933, i va passar gran part de la seua vida a Gran Bretanya.

  L'alcaldessa de la localitat, Maria Josep Safont, ha volgut traslladar públicament en nom de tot el consistori i de la resta de membres de la corporació les condolences a la família, amics i afins de “un dels borrianenca més rellevants”. Dols reunia les característiques de la societat borrianenca dels anys de prosperitat comercial i capacitat exportadora vinculada a la taronja. Pioner en l'exportació de cítrics en tota Espanya.

  Miguel Dols va rebre el títol honorífic de Fill Predilecte de Burriana al febrer del 2013. Patró fundador i Vicepresident per al Regne Unit de la Fundació la Canyada Blanch. Va comptar en el seu haver amb l'Ordre de l'Imperi Britànic concedida per S. M. la Reina Isabel II d'Anglaterra i de la Creu al Mèrit Civil, atorgada per S. M. el Rei Sr. Juan Carles I.

  Des del consistori s'ha destacat el paper exercit per Miguel Dols en la Fundació la Cañada Blanch en els últims anys, i el seu lliurament i afany per a treballar per la nostra ciutat i els seus joves.

  L'acte de les exèquies fúnebre tindrà lloc aquest dilluns, a les 11 hores en la Basílica d'El Salvador de Burriana.

  Pujar