5 de desembre de 2020 5/12/20

Burriana finalitza la reparació de les destrosses que va causar el temporal Glòria a la Serratella

Burriana finalitza la reparació de les destrosses que va causar el temporal Glòria a la Serratella - (foto 1)
  • Aquesta setmana està previst asfaltar la carretera de la Serratella, que va quedar destrossada amb el fort temporal de principis d'any

MÉS FOTOS
Burriana finalitza la reparació de les destrosses que va causar el temporal Glòria a la Serratella - (foto 2)
Burriana finalitza la reparació de les destrosses que va causar el temporal Glòria a la Serratella - (foto 3)
Burriana finalitza la reparació de les destrosses que va causar el temporal Glòria a la Serratella - (foto 4)
Burriana finalitza la reparació de les destrosses que va causar el temporal Glòria a la Serratella - (foto 5)

Aquesta setmana està previst que arranquen les obres d'asfaltat de la carretera de la Serratella a Burriana. Així ho ha confirmat el regidor de Via Pública i Zona Marítima, Vicent Aparisi, a elperiodic.com després de ser preguntat per les queixes veïnals relatives a l'estat de la carretera en aquesta zona, amb part del mur de contenció caigut i amb la carretera tallada.

“Hem avançat un projecte important que teníem en aquesta zona i que estava previst per al 2022 perquè pensem que si anàvem a haver de fer una reparació important a la Serratella pel temporal Gloria, aprofitem i féiem les obres previstes per a dins de dos anys”. Per això, explica l'edil de Via Pública, aquest estiu s'ha canviat l'aigua potable i el clavegueram de tota la zona i ara aquests dies s'acabaran les reparacions amb l'asfaltat de la carretera.

La reparació coincideix amb l'anunci fa uns dies del conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de Burriana i la Comunitat de Regants de Burriana per a la reparació i posada en marxa de la bomba de buidatge d'aigua de la séquia del Rajolí a la Serratella, propietat del Sindicat de Regs.

L'alcaldessa Mª Josep Safont destacava la importància d'aquest acord perquè suposa millorar el drenatge de la séquia del Rajolí i, d'aquesta manera, “ poder disminuir la magnitud de les possibles inundacions que puguen produir-se en la zona de la Serratella durant els episodis de pluges intenses, i el consegüent perjudici que ocasiona als habitatges i als veïns i a les veïnes que tenen propietats en aqueixa zona o transiten per aquesta”.

A més, cal recordar que l'Ajuntament ha demanat autorització a Costas per a instal·lar dos caragols d'Arquimedes a la Serratella, un sistema de drenatge d'aigües pluvials per a “evitar les inundacions dels habitatges existents en la zona de la Serratella, mitjançant l'evacuació d'aigües de pluja a la mar en períodes de fortes pluges”.

El regidor de Via Pública reconeix que la seua instal·lació, que no es preveu que siga abans del 2022, solucionaria gran part dels problemes d'inundació en aquesta zona cada vegada que plou: “No és la solució definitiva perquè hi ha zones com la Marjaleria que continuen tenint el mateix problema però, almenys, aquests caragols servirien per a traure les aigües en les zones més conflictives”.

Pujar