4 de juny de 2020 4/6/20

El PP de Burriana exigeix ajudes per a les ramaderies “enfront de l'asfíxia letal a la qual li condemna el Consell”

El PP de Burriana exigeix ajudes per a les ramaderies “enfront de l'asfíxia letal a la qual li condemna el Consell” - (foto 1)
  • La negativa d'Agricultura a concedir ajudes a les famílies que garanteixen la cria de bous braus motiva una moció de recolzament que s'eleva a ple a Burriana

El Grup Municipal del Partit Popular a Burriana reclamarà aquest dijous en ple la defensa de les famílies que es dediquen a la cria de caps de bestiar braus i a les quals el Consell de Ximo Puig ha anunciat que no ajudarà. La decisió, que ha provocat la mobilització no sols dels empresaris ramaders, sinó també dels afeccionats als festejos del bou al carrer constitueix “un atac més a un sector que pateix la crisi provocada per aquesta pandèmia”.

Carlos Solá, regidor del PP a l'Ajuntament de Burriana, serà l'encarregat de defensar aquesta iniciativa que “pretén mostrar el nostre suport a aquesta activitat que a la nostra província compta amb centenars de famílies que viuen d'ella”. Així mateix, “és una mostra de suport a un sector que garanteix la continuïtat d'una tradició, la taurina, que a Burriana compta amb milers d'adeptes”.

L'anunci de la Conselleria d'Agricultura d'excloure a aquestes famílies de la línia d'ajudes convocades pel Consell “és intolerable”, ha considerat el regidor. En aquest sentit, volem que des del Ajuntament de Burriana es defense a un sector que és bàsic en les nostres festes i que és motor econòmic per a la nostra província”.

Per al Partit Popular, “el PSPV demostra, una vegada més, que els interessos polítics estan per damunt de les necessitats socials”. “A Ximo Puig sembla no importar-li que les famílies que viuen d'aquestes explotacions ramaderes puguen veure's abocades a la ruïna si amb això garanteix els suports dels seus socis, Compromís i Podem, per a assegurar-se la presidència de la Generalitat Valenciana”.

“És moment” ha considerat Solá, “de vetlar pels interessos dels sectors productius, dels autònoms, comerços, empreses i pimes que vertebren la nostra economia. És moment de garantir que després d'aquesta crisi econòmica hi ha futur i no ruïna”, ha manifestat l'edil.

Pujar