elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Burriana no celebrarà les falles a principis de setembre al coincidir amb les festes locals

Burriana no celebrarà les falles a principis de setembre al coincidir amb les festes locals
  • Ajuntament i sector faller anunciaran dilluns que ve la decisió final: "Sí que hi haurà falles"

MÉS FOTOS
Burriana no celebrarà les falles a principis de setembre al coincidir amb les festes locals - (foto 2)

Burriana encara no ha pres una decisió sobre la celebració de les Falles d'enguany, després de l'autorització de Sanitat per a poder celebrar-les a partir de l'1 de setembre, segons ha assegurat la regidora de Falles i presidenta de la Junta Local Fallera, Sara Molina, que ha emplaçat el col·lectiu faller per a la resolució definitiva a una pròxima reunió prevista per a dilluns que ve, 17 de maig.

Sara Molina ha explicat que en la reunió mantinguda anit entre la Junta Local Fallera i els representants de les diferents comissions falleres de Burriana es van exposar les possibilitats i punts de vista, preferències sobre possibles dates, i les activitats restringides i adaptades a la situació sanitària, sense arribar a un acord definitiu, ja que es va acordar que els representants fallers valorarien aquesta setmana amb les seues comissions els pros i contres, per a pronunciar-se en la reunió prevista per a dilluns que ve i fixar la decisió definitiva sobre aquest tema.

El propòsit i la intenció inicial de tot el col·lectiu faller és que se celebre enguany les Falles per a “tancar el cicle faller i renàixer amb il·lusió i energia en 2022, amb les restriccions que siguen necessàries i sempre dins del marc legal que en cada moment es marque per l'evolució de la pandèmia", però, ha puntualitzat, “encara no està decidit”.

En aquest sentit, Sara Molina ha posat l'accent en el fet que els fallers i les falleres “hem estat, estem i estarem per a ser part de la solució, les Falles són molt més que una festa, som cultura i som solidaritat", i ha instat a la implicació "activa" en la reactivació de la festa de les Falles i el seu manteniment com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

La regidora ha indicat que una de les qüestions que sí que va quedar clara va ser que les Falles a Burriana no se celebraran en les mateixes dates que a València, de l'1 al 5 de setembre, perquè no poden coincidir amb les festes patronals de la Misericòrdia.

També es van acordar les dates per a la celebració de les Creus de Maig, que seran finalment els dies 28, 29 i 30 de maig, es plantaran 19 creus simbòliques i es realitzaran algunes activitats sempre amb el compliment de totes les mesures i adaptades a les circumstàncies sanitàries.

Des de la Junta Local Fallera i des de totes les comissions, ha manifestat Sara Molina, “som plenament conscients de la greu situació provocada per la Covid-19 i, per descomptat, acatarem en tot moment les normes que les autoritats sanitàries indiquen”.

“Hem sigut i serem conseqüents amb totes les mesures sanitàries decretades per les autoritats competents i posarem sempre per davant la salut de tot el col·lectiu, com hem fet fins ara", ha precisat.

Pujar