28 de novembre de 2020 28/11/20

Burriana acull una campanya sobre l'ús de les places d'aparcament per a discapacitats

Burriana acull una campanya sobre l'ús de les places d'aparcament per a discapacitats - (foto 1)
  • “Les places d'aparcament reservades per a persones minusvàlides no són una zona VIP”

MÉS FOTOS
Burriana acull una campanya sobre l'ús de les places d'aparcament per a discapacitats - (foto 2)

“No és una zona VIP, és una necessitat”. Aquest és el lema que està difonent l'associació Di-CAPACITAT de Burriana per a conscienciar a la gent de que les zones PMR són llocs d'aparcament per a persones amb mobilitat reduïda o persones amb minusvalidesa. Els components de l'associació, 54 socis, estan lluitant per aquesta campanya totalment informativa.

La finalitat de la mateixa és conscienciar a la població que aquests llocs d'aparcament són per a minusvàlids, i també per a explicar a la gent amb discapacitat que les places no són d'ús exclusiu, sinó que tenen un marge màxim de 2 hores.

D'altra banda, el president de l'associació, Daniel Vidal Fuster, ha afirmat que hi ha que parlar amb l'ajuntament de Burriana per a saber si estan ben estructurats aquests llocs d'aparcament, ja que desconeixen exactament quantes persones fan ús d'aqueixes targetes per a aparcar.

Ell mateix també ha dit que s'hauria d'estudiar la llei que hi ha en la localitat, ja que diu que cada 50 metres ha d'haver-hi una plaça de discapacitat, però en certs llocs no pot haver-hi només una. “Algunes vegades pot faltar i unes altres sobrar, per això s'ha d'examinar”.

Així mateix, també hi ha persones que sobrepassen els límits legals, és a dir, hi ha gent que fotocopia aquelles targetes o les utilitzen sense que vaja la persona amb discapacitat en el cotxe. “Per exemple, una mare porta al seu fill amb discapacitat al col·legi i després va a comprar i aparca en una zona de minusvàlids perquè té targeta, i això no hauria de ser així ja que està ocupant una plaça d'algú que sí que ho necessita”, ha reiterat Daniel.

El president ha assegurat que l'objectiu d'aquesta campanya és explicar i assessorar una mica les persones, ja que moltes desconeixen que es poden imposar fins a penes de presó si utilitzen aquestes targetes de manera fraudulenta.

Pujar