elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Borriana resol més del 50% de les ajudes del pla Resistir

Borriana resol més del 50% de les ajudes del pla Resistir
  • L'Ajuntament ha pagat més de 380.000 euros als comerços i sectors afectats per la crisi

L'Ajuntament de Borriana ha començat a liquidar les ajudes del pla Resistir. Fins al moment, el consistori ha rebut 217 sol·licituds i ha pagat 140 ajudes per més de 380.000 euros.

Així ho ha explicat l'alcaldessa, María Josep Safont, qui ha assegurat que “s'està gestionant de la manera més ràpida possible per part dels funcionaris”.

Cal recordar que aquestes ajudes van dirigides als sectors d'hostaleria i restauració, el turisme, la cultura, l'entreteniment i els esdeveniments o les activitats esportives. L'import total de les ajudes Parèntesis per als negocis de Borriana ascendeix a un total de 988.267 euros, finançats en un 15% amb càrrec al pressupost municipal per a l'exercici 2021, concretament 148.240 euros, i la resta, amb l'aportació d'un 62,5% realitzada per la Generalitat, i per la Diputació Provincial amb el 22,5% restant.

La primera edil ha apuntat que els diners sobrants d'aquestes ajudes es destinarà a autònoms i comerços de Borriana.

Bono comercial

D'altra banda, María Josep Safont ha indicat que l'Ajuntament de Borriana continua treballant per a poder gestionar els bons comercials, una iniciativa que cerca afavorir i ajudar a un sector molt castigat per la crisi. Per a això el consistori disposa d'una partida de 200.000 euros.

Pujar