9 de desembre de 2019 9/12/19

Borriana reobre la gran majoria de camins i sendes en el conjunt del terme municipal

Borriana reobre la gran majoria de camins i sendes en el conjunt del terme municipal - (foto 1)
  • Solament es mantenen els talls en un tram de La Serratella, una petita zona de la carretera de Figueroles i un dels accessos al Clot de la Mare de Déu

MÉS FOTOS
Borriana reobre la gran majoria de camins i sendes en el conjunt del terme municipal - (foto 2)
Borriana reobre la gran majoria de camins i sendes en el conjunt del terme municipal - (foto 3)
Borriana reobre la gran majoria de camins i sendes en el conjunt del terme municipal - (foto 4)
Borriana reobre la gran majoria de camins i sendes en el conjunt del terme municipal - (foto 5)
Borriana reobre la gran majoria de camins i sendes en el conjunt del terme municipal - (foto 6)

Borriana ha despertat aquesta setmana amb la tornada a la normalitat que, a poc a poc, està propiciant el treball dels diferents serveis municipals després de l'emergència que durant tres dies ha afectat al conjunt del terme municipal a causa del temporal. Durant la jornada d'avui, els treballadors del servei de Via Pública municipal han netejat i adequat un dels camins d'accés a les Terrasses per permetre, almenys, el pas de vehicles i l'arribada dels veïns fins als seus llocs de residència, malgrat que el temporal de mar que encara manté l'alerta groga, fa que encara algunes de les persones desallotjades permaneixquen a l'edifici polifuncional del Grau per motius de seguretat. Així, camins com el del Rajolí, La Coixa o el Marge que durant el matí de diumenge es mantenien tallats, ja estan oberts.

Tal com ha explicat el regidor de Via Pública de l'Ajuntament, Vicent Aparisi, durant «tota la jornada d'avui, hem dedicat el treball a habilitar almenys un accés a la zona de les Terrasses, que malgrat estar encara baix els efectes del fort temporal de mar, havíem de fer accessible d'alguna forma per als vehicles». Així, a meitat matí ja quedava restablit el pas de vehicles per a aquells veïns que volien accedir i revisar els efectes del temporal a les seves cases. A més, Aparisi també ha anunciat que «el tram més complicat que encara resta a la zona de La Serratella és el carrer Bèlgica, on la mar ha dipositat gran quantitat de pedres, roques i sorra, amb el que és la única zona que mantenim tallada, i que durant la jornada de demà al matí quedarà també buidada, ja que hem organitzat les labors d'adequació i neteja per al dimarts a primera hora». D'aquesta forma, els efectes del temporal a la ciutat de Borriana estan pràcticament resolts mancant un parell de punts on el nivell groc per temporal de mar encara no permet el pas de vehicles, malgrat que com s'ha indicat des de la Policia Local, «la previsió és ja favorable i es manté el nivell 1 del Pla d'Emergències per una qüestió de prevenció i seguretat, per a, per exemple, la vintena de veïns que Creu Roja segueix atenent en el polifuncional del Grau».

El mateix regidor de Seguretat i Policia, Javier Gual, ha volgut «agrair l'esforç, dedicació i treball realitzat per la Policia, Via Pública o Protecció Civil, que al costat de la Creu Roja i Bombers han ofert una resposta molt ràpida i exemplar després de l'arribada del temporal divendres passat. Malgrat que no podem baixar la guàrdia pel temporal de mar que continua, la previsió per a les properes jornades és molt més favorable i esperem que amb la tornada a les seues llars de les vint persones que encara es mantenen allotjades en el Grau, puguem acabar amb el dur treball que durant quatre jornades seguides han hagut de realitzar desenes de treballadors municipals de Borriana». A més, i encara que no s'ha pogut fixar una data exacta, en les properes jornades es realitzarà una reunió d'avaluació dels municipis més afectats junt al Consell, per poder extreure les conclusions, analitzar els danys i les possibles solucions a aportar pels més afectats.

ocultar
Borriana reobre la gran majoria de camins i sendes en el conjunt del terme municipal
Pujar