4 de desembre de 2020 4/12/20

Borriana presenta aquesta setmana el llibre sobre el jaciment del Palau

Borriana presenta aquesta setmana el llibre sobre el jaciment del Palau - (foto 1)
  • El saló de plens del consistori acollirà la presentació de la publicació dimecres que ve a les 18 hores

MÉS FOTOS
Borriana presenta aquesta setmana el llibre sobre el jaciment del Palau - (foto 2)

La Regidoria de Cultura presentarà dimecres que ve 21 de desembre a les 18 hores el llibre sobre el jaciment arqueològic del Palau de Borriana. Dins de les activitats relacionades amb la celebració del 90 aniversari del primer museu històric-arqueològic de Borriana, conegut com a museu de les Escoles Graduades, s'organitza la presentació al públic de llibre editat pel Museu Arqueològic Municipal de Borriana.

L'edil de Cultura, Vicent Granel, ha explicat que la publicació, titulada 'El Palau (Borriana). Processos de canvi cultural des de la Prehistòria fins al segle XX ', 'recull tots els treballs arqueològics i històrics realitzats fins al moment en el jaciment, els primers estudis els qual van començar fa més de 90 anys '. Per la seva banda, l'arqueòleg municipal, José Manuel Melchor, ha informat que 'per a la seva confecció s'ha comptat amb diversos investigadors científics que han realitzat cadascun dels capítols del llibre i han posat al dia els coneixements sobre l'enclavament, a més d'aportar importants novetats '.

Els resultats obtinguts confirmen la gran superfície que ocupa l'assentament, que al costat de les restes materials, ho situen entre els més destacats de la província de Castelló.

L'acte de presentació comptarà amb la participació del Dr. Juan José Ferrer, catedràtic d'Història Antiga de la Universitat Jaume I, amb una àmplia trajectòria docent i investigadora, i en ella existeixen abundants col·laboracions amb el Museu Arqueològic de Borriana, i l'adreça d'importants projectes de recerca científica relacionats amb jaciments arqueològics de Borriana. El Dr. Juan José Ferrer impartirà una interessant conferència que serà el punt i final de l'acte de presentació.
L'acte de presentació del llibre, obert al públic, es durà a terme en el saló de plens de l'Ajuntament de Borriana a les 18:00 del dia 21 de desembre.

Pujar