20 de gener de 2021 20/1/21

Borriana instal·la una nova deshumectadora en la piscina per millorar l'eficiència energètica de l'edifici un 30%

Borriana instal·la una nova deshumectadora en la piscina per millorar l'eficiència energètica de l'edifici un 30% - (foto 1)

  L'Ajuntament de Borriana ha procedit a la instal·lació d'una nova deshumectadora en la piscina municipal amb l'objectiu de millorar el servei de les seves instal·lacions en el tractament i condicionament de l'aire a l'interior en les condicions de temperatura i humitat adequades per a aquest tipus de recintes.

  El regidor d'Esports, Vicent Granel, ha explicat que «la instal·lació d'aquesta nova deshumectadora suposarà un estalvi energètic en tot l'edifici de la piscina municipal, que fins ara no es produïa». L'estalvi energètic es xifra en un 30% menys de consum que fins al moment, i també una millora en l'aire i humitat de les instal·lacions que millorarà la pràctica de l'esport.

  El nou equipament substituirà a l'existent, que ha estat en els últims anys inactiu, sense oferir el servei necessari per a la instal·lació de la piscina, i que no permetia controlar la temperatura i humitat de la piscina en les condicions correctes, generant a més, a causa de l'alt grau d'humitat, condensacions en les dependències de l'edifici que provoquen la deterioració dels materials que el componen.

  La inversió que ha realitzat el consistori arriba als 60.000 euros, la qual cosa permetrà evitar els problemes d'humitats en les parets i zones envidrades existents en l'actualitat i millorarà el confort dels usuaris en mantenir una bona temperatura ambient.

  El nou equip que s'està col·locant té com a objectiu millorar l'eficiència energètica de l'edifici, degut a que el seu consum és un 30% menor a l'instal·lat en l'actualitat. «La instal·lació de la nova deshumectadora era una decisió important perquè els usuaris guanyen en la millora de la instal·lació, i també, en l'estalvi d'energia que es generarà».

  La màquina entrarà en ple funcionament els últims dies de l'any, per arrencar el nou exercici amb la millora.

  Pujar