24 de setembre de 2020 24/9/20

Blanch: “Hem d’aprofitar la presència del partit en totes les administracions per a superar els greuges històrics de la província”

Blanch: “Hem d’aprofitar la presència del partit en totes les administracions per a superar els greuges històrics de la província” - (foto 1)
  • El Comité Provincial del PSPV-PSOE de Castelló aprova per unanimitat la gestió de l'executiva en l'últim any

El Comité Provincial del PSPV-PSOE de Castelló s'ha reunit este matí a l'auditori Juan Varea de Burriana per a analitzar la situació actual del partit a les comarques i la gestió duta a terme per l'executiva provincial en els últims dotze mesos, que ha sigut aprovada per unanimitat. A més a més, s'ha abordat la preocupació per l'estat del litoral castellonenc, afectat recentment per la borrasca Gloria, i s'ha manifestat la voluntat de treballar conjuntament i de manera coordinada amb totes les administracions en la regressió de la costa amb un pla estratègic provincial.

En la seua intervenció, el secretari general de l'executiva provincial i diputat autonòmic, Ernest Blanch, ha destacat la importància que ha tingut per al partit "convertir-nos, de manera clara i indiscutible, després de cinc convocatòries electorals, en la primera força política del territori, una cosa que no passava des de l'any 1991".

"El nostre territori és un territori molt castigat, però ple de potencialitats, que requereix que totes les administracions treballen per a superar els greuges històrics que hem viscut fins ara" ha remarcat Blanch qui ha destacat que, davant la situació, "el nostre camp és el de l'inconformisme i l'acció, i este partit, una vegada passada la ressaca electoral, ha d'emprendre un camí decidit, assumint la complexitat dels temps que ens toquen viure".

Blanch ha assenyalat que és "un bon moment per a treballar junts, per a trobar solucions i posar-les en pràctica". "No és un camí senzill i haurem de prendre decisions guiades per la responsabilitat i el futur que volem per a les noves generacions, i estem segurs que el resultat valdrà la pena", ha afegit.

El secretari general de l'executiva provincial ha fet referència a la "construcció d'una terra d'oportunitats" on "la gent treballadora i honesta tinga el seu espai i una qualitat de vida digna". "Les comarques de Castelló necessiten potenciar la seua posició estratègica, els seus recursos i la seua potencialitat econòmica, acadèmica, industrial i personal, qüestions que no van estar mai ateses pels governs del PP, governs balafiadors i corruptes".

Balanç gestió socialista

En relació a les accions que ja s'han dut a terme, Blanch ha ressaltat la posada en marxa de l'aeroport, l'impuls a serveis i infraestructures com la rodalia fins a Vinaròs, el Corredor Mediterrani i la gratuïtat de l'AP-7. "S'ha de continuar en el camí del rellançament, i així hem d'exigir-lo a tots els nivells de govern, que són molts, mane qui mane", ha afirmat.

El dirigent socialista a les comarques de Castelló ha assenyalat que "ara estem governant a Espanya, al País Valencià, a la Província, a les nostres comarques i en els nostres municipis, per la qual cosa és el moment de reinventar la relació del nostre territori amb totes aqueixes administracions que vam governar".

Menció especial ha tingut per a la Diputació del canvi, "el gran èxit polític dels socialistes d'enguany, que està en plena cura d'humilitat, de regeneració, de polítiques renovades i de superació d'aquelles decisions arbitràries i plenes de clientelisme, assumint l'obligació moral i ètica d'escriure un futur d'esperança amb la vocació de servir i no de servir-se". "Un objectiu per al qual necessitem el concurs de totes i tots. La resposta al populisme és un nou contracte social, treballant les diferències, i donar solucions de gran importància als problemes estructurals que mantenen les desigualtats a la nostra societat".

El secretari general i diputat autonòmic ha conclòs fent referència a la tasca que hem de realitzar per "l'Europa que volem i en la qual hem de viure, la lluita contra la desigualtat, la reivindicació dels drets i la singularitat de les persones, el canvi climàtic, el repte demogràfic i la intel·ligència artificial, assumptes tots estos que han ocupat part de les nostres reflexions en l'àmbit general durant este temps i en les eleccions. Ara, ens correspon adaptar-ho a la nostra realitat territorial. I la gent ens ha donat l'oportunitat, i el temps, per a aconseguir-lo".

Resolució 8 Març

D'altra banda, el Comité Provincial també ha aprovat una resolució pel 8 de Març davant la celebració de la manifestació feminista del pròxim diumenge, s'ha analitzat la qüestió del litoral i s'ha fet un reconeixement a Joan Sanchordi i Maria Josep Safont, alcalde i alcaldessa socialistes de Burriana, per la important tasca realitzada per a canviar el poble i millorar la qualitat de vida dels seus veïns i veïnes, i que no han pogut assistir per motius personals.

Pujar