29 de març de 2020 29/3/20
FOTOS DEL MANIFEST

Així són els vestits de les reines falleres de Burriana

Així són els vestits de les reines falleres de Burriana
Així són els vestits de les reines falleres de Burriana
  • Elena Pastor vestirà de color ametista mentre que Júlia López lluirà de color òpal

Galeria de fotos
Burriana - Falles 2020 - Manifest Reines Falleres, Corts i Dames de la Ciudat
Burriana - Falles 2020 - Manifest Reines Falleres, Corts i Dames de la Ciudat
MÉS FOTOS
Així són els vestits de les reines falleres de Burriana - (foto 2)
Així són els vestits de les reines falleres de Burriana - (foto 3)
Així són els vestits de les reines falleres de Burriana - (foto 4)
Així són els vestits de les reines falleres de Burriana - (foto 5)

Ja es coneix el secret més ben guardat de les indumentàries que lluiran les reines falleres de Burriana 2020, Elena Pastor i Julia López. Amb la inauguració del 'manifest' aquest divendres dels vestits regionals de les reines falleres, Dames de la Ciutat i Corts d'Honor de 2020, s'han revelat els detalls dels vestits i complements que lluiran.

Així Elena Pastor tindrà com a primera indumentària un vestit de segle XIX de pagesa valenciana, model clàssic amb mànegues de fanal, confeccionat en lampazo de seda estreta en color amatista. La seua segona indumentària serà un vestit de segle XVIII confeccionat en brocatel de seda ampla 'Santa Isabel' i to jade.

Pel que fa a Julia López, la seua primera indumentària serà un vestit de segle XIX de pagesa valenciana, model clàssic amb mànegues de fanal confeccionat en lampazo de seda estreta 'Reina fallera de Burriana' i de to òpal. La seua segona indumentària serà un vestit de segle XVIII confeccionat en brocatel de seda ampla 'Santa Isabel' en to 'prússia'.

El vestit de la cort d'honor de la reina fallera de Burriana és un vestit de pagesa valenciana model clàssic amb mànigues de fanal, confeccionat en teixit "Renne" de color carmesí.

El vestit que lluirà la cort d'honor infantil de la reina fallera infantil de Burriana és un vestit de pagesa valenciana model clàssic amb mànegues de fanal, confeccionat en teixit 'La Campiña'. Dibuix caracteritzat pels petits centres florals, senzills i elegants. El color escollit és "citrí" amb metall d'or.

Finalment, pel que fa a les dames de la ciutat de les reines falleres de Burriana, lluiran un vestit inspirat en la indumentària de les dames borrianenques de el principi de segle XX, confeccionat en "domàs Noblesa" de color bruc.

L'empresa valenciana 'Albaes' ha coordinat i confeccionat els vestits en la tasca han col·laborat altres empreses i professionals com la 'Companyia Valenciana de la Seda', 'Nial Artesania', Artesania Valenciana de l'tèxtil 'Adriluc' i 'Par a parell Descans' . També ha col·laborat en la decoració i subministrament de mobiliari per al 'manifest' la signatura borrianenc 'Col·lecció Alexandra'.

Els vestits confeccionats per Albaes per a les reines falleres de Burriana, dames de la ciutat i corts d'honor segueixen fidelment les línies depurades de l'època, expliquen els seus creadors, i s'han adaptat a les exigències de la moda més actual, puntes més petites, vol adequat, escots ajustats, etc., i han estat adornats amb els complements més exclusius per enriquir i donar harmonia a l'vestit regional.

Les teles dels vestits de les reines falleres, dames de la ciutat i corts d'honor han estat confeccionades en els telers de la Companyia Valenciana de la Seda. En els complements dels vestits de les reines falleres de Burriana, dames de la ciutat i corts d'honor ha participat també la signatura Nial Artesania.

Les manteletes que lluiran les falleres han sigut brodades en tul vidre amb combinacions de fil ivoire i or i adaptant el to de l'brodat als de l'metall utilitzat per als vestits, aconseguint així una major coordinació entre el vestit i els seus complements.

De les pintes fabricades, en exclusiva, per a la Junta Local Fallera de Burriana destaca el gravat en realç amb motius locals com l'escut de la ciutat o el Templat, adornats amb motius florals o flamígers. Els peinadores que s'han col·locat en els gipons de mànega llarga de segle XVIII, són en tul brodat tot ivoire. També ha participat en l'aspecte dels complements l'empresa Artesania Valenciana de l'Tèxtil ADRILUC.

Exposició del 'manifest'

La inauguració de l' 'manifest' ha comptat amb la presència de l'alcaldessa de Burriana, la regidora de Festes i presidenta de la Junta Local Fallera, corporació municipal i representants de Junta Local Fallera.

L'exposició s'obrirà a el públic des del pròxim dilluns 11 fins al divendres 15 de novembre, en horari de 11h a 13.30h i de 15:30 a 20h, en els salons de Centre Cultural de Caixa Rural Burriana.

En clau de Falla

En clau de FallaEntrar en el especial
Pujar