elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
El 22 de desembre

5 quilòmetres de solidaritat

5 quilòmetres de solidaritat
  • La Falla Mariano Benlliure-Acequia de Tormos de Burjassot va impulsar aquesta carrera

MÉS FOTOS
5 quilòmetres de solidaritat - (foto 2)

Qui no ha corregut alguna vegada una Sant Silvestre? Sempre és una bona ocasió per a acomiadar l'any practicant esport amb amics o familiars. En la majoria de les ocasions estes carreres tan populars tenen finalitats solidàries, esta circumstància les converteixen en cites més cridaneres si caben per als corredors i no tan corredors.

És freqüent la celebració d'estes cites lúdic-esportives en cada localitat però en poques ocasions resulta tan especial com la de Burjassot. Enguany celebrarà tan sols la seua 2a edició però, més enllà de la seua antiguitat, resulta especial pel seu origen. No va ser un club esportiu, ni una regidoria d'esports la impulsora d'esta carrera sinó que va ser una falla. Sí, heu llegit bé, la Falla Mariano Benlliure-Acequia de Tormos de Burjassot va ser la que es va plantejar este repte com a part del seu projecte solidari del passat 2019.

Durant tot l'exercici faller els seus esforços es van centrar en donar visibilitat a la paràlisi cerebral i per això, de la mà de AVAPACE, es van plantejar donar vida a la Sant Silvestre de Burjassot amb la finalitat d'ajudar als afectats de paràlisi cerebral. Va ser tal l'èxit de la seua activitat solidària que van ser reconeguts amb el primer Premi de falles de la Fundació Osga Reintegra i el Premi ONCE a la solidaritat fallera.

Van ser més de 500 les inscripcions solidàries a esta particular Sant Silvestre, una xifra que pretenen superar en esta nova edició. Així que anima't i apunta't a la 2a edició de la Sant Silvestre L’Empalme-AVAPACE que se celebrarà el dissabte 22 de desembre a les 11.30 hores pels carrers de Burjassot. Només has de reunir un grup el més nombrós possible, animar-vos i entrar en www.cronorunner.com per a donar-vos d'alta en la carrera.

Si de l'any passat ha romàs la iniciativa d'esta carrera solidària, enguany també pretenen deixar petjada amb el projecte #ADEMA+ amb el qual estan treballant dur per a donar visibilitat al Club Aderes de Burjassot, club que va inspirar la pel·lícula “Campeones”. Este club va nàixer amb l'esperit de donar l'oportunitat d'integració en totes les etapes de la vida a persones amb discapacitat intel·lectual mitjançant activitats esportives. La suma d'esforços amb la falla de l’Empalme i AVAPACE suposa una potent maquinària solidària.

Hui és esta iniciativa la que destaquem de la solidaritat fallera, però hi ha moltes més. En cada barri, cada racó de la ciutat hi ha una comissió que dedica molts esforços cada any per a col·laborar amb els que més el necessiten. Conéixer estes iniciatives, participar en elles i sobretot col·laborar per les causes proposades suposen una acció tan senzilla com enriquidora. Totes les setmanes se celebren cites solidàries impulsades per comissions falleres, i és que les falles no són només 5 dies.

Pujar