elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Burjassot ofereix un Nadal segur i gratuït dedicat a mantindre la il·lusió dels més xicotets

Burjassot ofereix un Nadal segur i gratuït dedicat a mantindre la il·lusió dels més xicotets
  • Les activitats nadalenques inclouen cultura, events i una visita especial del Pare Noel i dels Reis Mags perquè els joves gaudisquen d'aquestes dates malgrat les adversitats de la pandèmia

MÉS FOTOS
Burjassot ofereix un Nadal segur i gratuït dedicat a mantindre la il·lusió dels més xicotets - (foto 2)
Burjassot ofereix un Nadal segur i gratuït dedicat a mantindre la il·lusió dels més xicotets - (foto 3)

Davant les grans dificultats que provoca la pandèmia del Coronavirus en el Nadal, l'Ajuntament de Burjassot ha optat per dedicar tots els seus esforços a programar uns dies festius plens de seguretat davant el virus i gratuïts perquè es puguen celebrar en plenitud.

Encara que es tracta d'un Nadal diferent i atípic al que acostuma el municipi, Burjassot manté l'esperit festiu i la il·lusió per veure les cares de felicitat dels més xicotets.

Per a això, el consistori ha programat una sèrie d'activitats culturals i d'actes festius totalment gratuïts.

Com no pot ser d'una altra manera en aquesta realitat actual, tots els esdeveniments i actes programats estaran sotmesos a les estrictes mesures de seguretat i de prevenció davant el Coronavirus. Per tant, es controlaran estrictament els aforaments i la resta de normes.

Per a participar en les activitats nadalenques de Burjassot hauran de sol·licitar invitacions a través d'aquest enllaç: https://carpeta.burjassot.org/invitaciones/navidad/

La programació nadalenca començarà amb la visita del Pare Noel a Burjassot, qui el dia 23 de desembre a partir de les 17.00 hores i el 24 de desembre durant tot el dia recorrerà els carrers del municipi repartint il·lusió de manera segura.

Amb l'arribada del cap de setmana, el diumenge 27 de desembre a les 12.00 hores a l'Auditori de la Casa de Cultura tindrà lloc l'espectacle “Klez Circus”.

Per a començar l'última setmana de l'any, el dilluns 28 de desembre, també a l'Auditori, agafarà el testimoni l'espectacle “Circ mínim”, a les 12.00 hores.

El dimarts 29 de desembre, el torn serà de “El silenci de Hamelín”, en aquesta ocasió en horari de vesprada, a les 18.00 hores.

Arribant ja als últims dies del 2020, el dimecres 30 de desembre a les 18.00 hores, l'Auditori de la Casa de Cultura acollirà la posada en escena de “Lara Jones i la Atlántida”, donant pas, en el mateix recinte el dijous 31 de desembre a partir de les 11.30 hores a l'espectacle “Canta el Nadal” amb raïm infantil.

Amb l'important objectiu de començar l'any 2021 amb tota l'energia possible en el municipi, el dissabte 2 de gener el Consistori ha programat un dels musicals més especials que actualment estan en la cartellera nacional, “Gisela concert kids”, que comptarà amb la cantant d'Operació Triomf interpretant els temes del musical. Hi haurà dos passes a l'Auditori de la Casa de Cultura, a les 16.00 i a les 18.30 hores.

El diumenge 3 de gener també hi haurà dos passes del contacontes “Relliscada de Nadal”, a les 11.00 i a les 13.00 hores a l'Auditori.

Ja a la vesprada, a les 18.00 hores, el testimoni l'agafarà “Babau Band”, que oferirà els seus millors ritmes en un divertit concert i, un dia més tard, el dilluns 4 de gener, a les 18.00 hores, també l'Auditori acollirà la posada en escena del contacontes “Herminia i el fons marí” i, a la nit, serà el Centre Cultural Tívoli el que aculla els riures i el bon rotllo de Carol Tomás i Óscar Tramoyeres, que posaran l'humor a la programació nadalenca amb els seus monòlegs. Serà a les 20.00 hores.

Pare Noel

Com indicàvem, el 23 de desembre serà un dia molt especial a Burjassot, ja que el Pare Noel ha pensat que enguany els xiquets i les xiquetes del municipi, que asseguren haver-se portat molt bé al llarg de tots aquests mesos, es mereixen la seua visita uns dies abans de la nit de Nadal.

Per aquest motiu, el Pare Noel ja ho té tot preparat per a arribar al municipi la vesprada del 23 de desembre a partir de les 17.00 hores. Durant aqueixa vesprada recorrerà els carrers del municipi per a saludar als més xiquets de la casa que, a més, si encara no li han enviat la seua carta, podran entregar-li-la en aqueix moment.

Aqueixa nit, el Pare Noel recuperarà forces i dormirà a Burjassot, ja que el dia 24 de desembre, a escasses hores de la seua gran nit, també estarà recorrent els carrers del municipi des d'al matí i fins a ben entrada la vesprada, quan es retirarà al costat dels seus ajudants per a preparar els regals que arribaran a les cases mentre els xiquets estiguen dormint.

Aquesta activitat obri la programació d'actes de Nadal del municipi; actes que es desenvoluparan amb totes les mesures sanitàries pertinents davant la Covid-19 i que, a més, compten amb els aforaments limitats, concorde a la normativa actual.

Les bústies per a deixar les cartes al Pare Noel ja estan instal·lats a Burjassot i la bústia de Reyes està instal·lat des de hui mateix, dilluns 21 de desembre

La Casa de Cultura i el Mercat Municipal l’Almara de Burjassot ja compten amb les bústies més especials que hi ha en el municipi, els que recullen les il·lusions, les peticions i els desitjos dels xiquets i les xiquetes.

Es tracta de les bústies on poden depositar les seues cartes per al Pare Noel; bústies que estaran disposats en tots dos espais municipals, en el seu horari habitual d'obertura, fins al dia de Nadal.

Per a aquells que vulguen que els seus desitjos es complisquen per part dels Reis Mags, la bústia Real se situarà a la Casa de Cultura a partir de hui, dilluns 21 de desembre, amb el que també podran entregar les seues cartes amb temps suficient perquè als Reis Mags els done temps de llegir-les.

Reis Mags

Com a colofó a aquests dies de programació nadalenca a Burjassot, arriba un dels moments més especials per als més xicotets i les seues famílies, el dimarts 5 de gener Les seues Majestats els Reis Mags visitaran els carrers de Burjassot a les 11.00 i a les 12.45 hores, en horari de demà, i a les 17.00 i 18.45 hores en horari de vesprada.

La visita, per a la qual també hauran de sol·licitar invitació a través de la web de cultura assenyalada anteriorment, es realitzarà en dos punts del municipi, l'Auditori de la Casa de Cultura i el Pavelló Cobert.

En el cas d'omplir-se l'aforament, el consistori assegura que s'ampliaran els dies de visita dels Reis, que s'han compromés al fet que cap xiquet de Burjassot es quede sense veure'ls.

Suport a comerços locals

Aprofitant la il·lusió del Nadal, en el Mercat Municipal L’Almara de Burjassot volen celebrar les festes en gran amb els seus clients, aprofitant a més per a agrair-los la confiança amb el comerç local durant aquests mesos tan difícils per a tots.

Així, com a regal i també com a bona ajuda de cara a la sempre temuda costa de gener, en el Mercat se sortejaran cinc carros de la compra amb setze lots de productes cadascun, i valorats en 250 euros. Cada lot correspon a un dels setze llocs que actualment hi ha oberts en el Mercat.

Participar en aquest sorteig impulsat des de la regidoria de Comerç, que dirigeix Rosa Coca, a través de CEMEF i al costat dels comerciants del Mercat Municipal L’Almara és molt senzill. Per cada compra que realitzen els clients en els llocs del mercat, rebran una “participació” que hauran d'emplenar amb les seues dades i depositar-les en una urna que ja està instal·lada en el Mercat.

El sorteig tindrà lloc dimarts que ve 5 de gener i el lliurament dels carros de la compra als guanyadors i guanyadores se celebrarà el dissabte 9 de març, en el propi Mercat del municipi.

Pujar