25 de novembre de 2020 25/11/20

Bonig: “Els valencians pagarem els plats trencats de l'acord de Sánchez amb els quals volen trencar Espanya”

Bonig: “Els valencians pagarem els plats trencats de l'acord de Sánchez amb els quals volen trencar Espanya” - (foto 1)

  La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha assenyalat que “els valencians i valencianes pagarem els plats trencats de l'acord de Sánchez amb els quals volen trencar Espanya”.

  La presidenta regional ha qualificat com de “molt decebedora i negatiu” el discurs d'investidura del candidat Sánchez. “Intenta ser investit president sobre la base d'una gran mentida perquè va concórrer a unes eleccions dient que mai pactaria amb els afins als terroristes d'ETA ni amb separatistes i que Podem mai formaria part del seu govern perquè li amoïnava a ell i als espanyols. Aquest candidat a president és el del no és no i mai és mai. Si aconsegueix formar govern serà sobre una gran mentida i això és un mal auguri”.

  Isabel Bonig ha assenyalat en concret que “les mesures econòmiques que ha anunciat, són les que sempre que s'han aplicat per part del socialisme i que només han portat desocupació, atur i misèria”.

  Bonig ha enlletgit a Sánchez “haver parlat a penes mig minut sobre finançament autonòmic. Tan sols ha dit que intentarem millorar els recursos i ingressos de comunitats autònomes i administració local. Només això. No ha fet cap cas al compromís de l'investigat Baldoví. El PP sempre ha advocat pel canvi de l'actual model de finançament injust i desigual i és el PP qui va iniciar el procés de canvi en el consell de política fiscal i financera. Però Sánchez prefereix, com Puig, pactar amb aquells que volen trencar Espanya. I qui pagarà els plats trencats seran els valencians. Ho estem veient ací amb la qüestió educativa, amb 40 sentències en contra i una imposició lingüística en les zones castellà parlants, aplicant un model exactament igual que a Catalunya”.

  Bonig ha indicat que “mentre Compromís i PSPV asseguren que estem davant un acord meravellós per als valencians, Sánchez no ha parlat de finançament de la llei de la dependència, ni de la condonació del deute de la marina real, ni d'inversions, i tan sols un genèric millorar recursos. Es nota que el PSPV i Compromís no pinten res a Madrid”.

  Isabel Bonig ha manifestat que “el PP amb un Pablo Casado molt sòlid farà contenció de totes aquestes coses, d'aquells que prefereixen pactar amb aquells que volen trencar Espanya”.

  La líder popular ha conclòs que “els valencians estem molt decebuts i intranquils perquè es trenca la solidaritat entre territoris, l'ordre constitucional, es basa en una gran mentida i la moneda de canvi en aqueixa taula bilateral entre el govern d'Espanya i el govern de Catalunya és la Comunitat Valenciana, mentre Puig calla perquè vol continuar sent el secretari general dels socialistes valencians. Puig és primer socialista abans que valencià”.

  Pujar