2 de desembre de 2020 2/12/20

Bonig: “Puig cau en la irresponsabilitat en parlar de federalisme en lloc de defensar la Constitució i el que ens uneix”

Bonig: “Puig cau en la irresponsabilitat en parlar de federalisme en lloc de defensar la Constitució i el que ens uneix” - (foto 1)

  La presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, ha afirmat hui que el President de la Generalitat, Ximo Puig, “va caure ahir en la irresponsabilitat en parlar d'una perspectiva federalista per a reformar la Constitució, en lloc de defensar el que ha suposat la Carta Magna i de destacar el que ens uneix”.

  Bonig s'ha referit així al discurs d'ahir de Puig a Alacant, durant els actes de celebració de la Constitució. “Va ser un error per part seua. Des del PPCV volem posar de manifest l'enorme irresponsabilitat de Puig. Es va dedicar a parlar de federalisme, a més en un moment en el qual es negocia el Govern d'Espanya i en el qual el PSOE el que proposa és pactar amb els qui volen trencar la unitat d'Espanya i acabar amb l'Estat de les autonomies. Ahir Puig va aplanar el camí a Sánchez perquè pacte amb l'extrema esquerra i amb els qui volen trencar Espanya”, ha assenyalat.

  “El que hauria de fer el president de tots els valencians és centrar-se en solucionar els problemes de la Comunitat Valenciana, i no intentar obrir debats i reformes en un moment en el qual hi ha un desafiament sobiranista”, ha afegit. “En la Comunitat Valenciana hi ha molts problemes, des de l'educació fins a l'ocupació, el futur incert d'empreses com Ford o l'ampliació del Port de València. No sabem què passarà amb l'impost de successions i donacions, les llistes d'espera estan disparades i en comptes de centrar-se en això ahir Puig va tornar a fugir dels problemes amb l'ocurrència del federalisme”, ha criticat Bonig.

  La presidenta del PPCV ha manifestat que ahir “era un dia d'unitat, de defensa de la Constitució, que ha sigut sempre un element d'unió, però el President va preferir traure una ocurrència tractant d'obrir un debat en el moment menys oportú”. Així, Bonig ha assenyalat que el primer que hauria de fer Puig, “igual que Pedro Sánchez, és exigir que la Constitució es complisca”. “El primer als seus socis de Compromís, que es manifesten a favor de l'autodeterminació de Catalunya i el segon a aquells amb els quals es tracta de conformar govern i que propugnen la independència”.

  “La Consitución espanyola de 1978 és el millor exemple de concòrdia entre els espanyols. Per això cal reivindicar-la i deixar-se de reformes amb els qui reneguen de la unitat d'Espanya. La Constitució ens representa a tots i tots cabem en ella, és un mur de contenció davant el separatisme, que és el que necessita Espanya hui més que mai”, ha conclòs.

  Pujar