Castellano

L’Associació de jubilats de Bocairent obté el premi 9 d’Octubre per la defensa de les pensions

L’Associació de jubilats de Bocairent obté el premi 9 d’Octubre per la defensa de les pensions
  MÉS FOTOS
  L’Associació de jubilats de Bocairent obté el premi 9 d’Octubre per la defensa de les pensions - (foto 2)
  L’Associació de jubilats de Bocairent obté el premi 9 d’Octubre per la defensa de les pensions - (foto 3)
  L’Associació de jubilats de Bocairent obté el premi 9 d’Octubre per la defensa de les pensions - (foto 4)

  El Consell municipal de Cultura de Bocairent ja ha determinat els guardonats amb els premis 9 d'Octubre del 2018 que seran lliurats la vespra del Dia dels valencians en una gala en el teatre Avenida. D'aquesta forma, l'Associació de jubilats i de pensionistes Sant Blai rebrà la distinció en la modalitat col·lectiva mentre que el missioner i capellà Félix Ferre Pérez ho farà en la individual.

  Ferre és 'tot un exemple per a les noves generacions' de la localitat segons la memòria justificativa presentada pel col·lectiu Festasa per 'la seua dedicació als més necessitats'. De fet, al llarg dels seus 75 anys de vida el religiós ha exercit a Xile i a Cuba, on continua exercint el seu ministeri hui en dia. Per tant, el premi 9 d'Octubre reconeixerà 'la seua trajectòria de treball, de dedicació i d'entrega a les persones més necessitades a països d'Amèrica del Sud i per portar amb ell i el seu treball el nom de Bocairent fora del nostre continent'.

  Al seu torn, el paper actiu desenvolupat des de l'Associació de jubilats i de pensionistes Sant Blai en la defensa del sistema públic de pensions la primavera passada esdevé com a principal motiu per a l'obtenció del guardó del Dia dels valencians de Bocairent en categoria col·lectiva. Així, a proposta de l'associació Art-92, el Consell municipal de Cultura va corroborar la seua tasca per 'posar les persones majors en el centre de les seues reivindicacions per a la millora de la qualitat de vida de la tercera edat'. Paral·lelament, altres mèrits al·legats van ser la dinamització social i cultural de les propostes que duen a terme per a garantir el benestar i la salut dels seus membres així com la conversió de la seua seu en un punt de trobada per al col·lectiu.

  Pujar