Castellano

Cultura de la Generalitat projecta en Bocairent ‘Imatges rescatades: records vius de Bocairent’

Cultura de la Generalitat projecta en Bocairent ‘Imatges rescatades: records vius de Bocairent’
  • La projecció d’aquest material fílmic d’arxiu està programada el 16 d’octubre al Teatre Avenida a les 19.30 hores

  • Les imatges d’arxiu són una mirada del Bocairent entre el 1920 i 1970

Cultura de la Generalitat ha programat la projecció d’un recull d’imatges d’arxiu que guarda en la Filmoteca de l’Institut Valencià de Cultura amb el nom ‘Imatges rescatades: records vius de Bocairent’, un viatge al passat de la capital cultural valenciana, que recupera paisatges desapareguts i construccions que ja no existeixen, celebracions familiars i usos i costums de diverses èpoques.

El recull audiovisual s’ha realitzat gràcies a les donacions de videoaficionats que han aportat les seues filmacions domèstiques al fons documental de la Filmoteca Valenciana. Amb el material s’ha conformat una pel·lícula muda, en blanc i negre, de 57 minuts de duració, que comptarà amb l’acompanyament musical en directe del pianista Arcadi Valiente. 

Les imatges recorren la memòria audiovisual de Bocairent i altres municipis de l’entorn, com ara Agres, Banyeres de Mariola i Alcoi, entre els anys 1920 i 1970. La projecció d’aquest material fílmic d’arxiu està programada el 16 d’octubre al Teatre Avenida de Bocairent a les 19.30 hores.

Aquesta activitat forma part de la programació cultural que la Conselleria està realitzant en Bocairent amb motiu del reconeixement de la població de la Vall d’Albaida com a capital cultural valenciana 2021.

Pujar