18 de setembre de 2020 18/9/20

Bocairent encara el darrer cap de setmana de l’exposició del 175 aniversari de la plaça de bous

Bocairent encara el darrer cap de setmana de l’exposició del 175 aniversari de la plaça de bous - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Bocairent encara el darrer cap de setmana de l’exposició del 175 aniversari de la plaça de bous - (foto 2)

  Aquest cap de setmana pròxim, 17 i 18 de novembre, suposa la darrera oportunitat per a gaudir de l’exposició commemorativa del 175 aniversari de la plaça de bous de Bocairent. La mostra, inaugurada el 20 d’octubre passat, està organitzada per l’associació cultural Festasa i compta amb el patrocini del consistori i de la Diputació de València dins dels actes programats per a celebrar l’aniversari del monument excavat sobre la roca de la coneguda com ‘Serreta’.

  El recorregut per la sala Joan de Joanes presenta cinc àrees. La primera recrea el Bocairent del 1843; tot seguit, s’indaga sobre la idea del bastiment de la plaça de bous. Aquest procediment i els seus primers anys d’activitat configuren el tercer apartat de la mostra que continua amb la història del cós de la mà de la col·lecció del museu taurí de Blas Llobregat Bernat. Finalment, el darrer espai se centra en els esdeveniments celebrats al recinte més enllà de la tauromàquia com el cinema d’estiu, els concerts de música, les proves esportives o fins i tot els mítings polítics de la Transició espanyola.

  Els membres de Festasa van realitzar durant mesos un intens treball de documentació i de recopilació de materials amb la col·laboració inestimable d’un gran nombre de persones i d’entitats. De fet, l’exposició es nodreix de fotografies, textos històrics, indumentària d’època, cartells taurins o escultures de fusta, entre altres elements aglutinats baix el grafisme elaborat pel reconegut dissenyador local Vicent Ramon Pascual. Una vegada concloga l’estada a la sala Joan de Joanes, una bona part de la mostra romandrà de forma permanent en la plaça de bous per a la seua contemplació pels seus visitants.

  L’associació cultural Festesa compta amb una dilatada experiència com la posada en marxa del Museu d’oficis i de costums de la parròquia de l’Assumpció de Nostra Senyora o el muntatge de grans exposicions de caire històric. Així, durant els darrers anys, porten la seua signatura mostres tan recordades com ‘L’escola dels nostres iaios’, ‘La casa dels nostres iaios’, ‘100 anys de publicitat’, ‘400 anys del Quixot’ o la dedicada al 75 aniversari de l’Himne a Bocairent.

  Pujar