25 de novembre de 2020 25/11/20

Bocairent amplia les ajudes del Pla Renove de finestres de la Generalitat Valenciana

Bocairent amplia les ajudes del Pla Renove de finestres de la Generalitat Valenciana - (foto 1)

    L'Ajuntament de Bocairent ampliarà les ajudes del Pla Renove 2018 per a la substitució de finestres convocades per l'Institut valencià de competitivitat empresarial (IVACE). Així ho va aprovar l'equip de govern en la junta celebrada dijous passat, 8 de febrer, de forma que el pressupost municipal contemplarà una partida de 5.000 euros per a beneficiar als sol·licitants locals de la subvenció autonòmica.

    En paraules de l'alcalde Josep-Vicent Ferre, aquesta mesura pretén "incentivar el veïnat que desitge canviar el tancament exterior dels seus habitatges per tal de què s'aderisquen a la convocatòria de la Generalitat Valenciana". Igualment, la proposta persegueix "donar suport als comerços i a les empreses locals de tancaments metàl·lics, de gran importància per a l'economia local", com apunta Ferre.

    L'aportació municipal a cada beneficiari consistirà en una aportació de fins un 30% addicional de l'ajuda concedida per la Generalitat. No obstant això, el percentatge es podrà incrementar fins a un 50% en el cas de les vivendes ubicades al barri medieval amb l'objectiu de "fomentar la rehabilitació d'immobles en aquesta zona", segons destaca el primer edil de Bocairent.

    La nova iniciativa de l'Ajuntament de Bocairent completa la línia iniciada l'any passat quan es van concedir huit ajudes municipals als beneficiaris locals del Pla Renhata de rehabilitació de banys i cuines, i de millora de l'accessibilitat de les vivendes. La despesa realitzada va arribar als 4.565 euros.

    Pujar