elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Betxí inicia el procés de protecció de la Bassa Seca

Betxí inicia el procés de protecció de la Bassa Seca
  • L'estany de 2.000 anys d'antiguitat va ser adquirit fa unes setmanes

L'Ajuntament de Betxí porta a debat en el Ple Municipal la protecció de la Bassa Seca, un estany romà de 2.000 anys d'antiguitat que va ser adquirit fa unes setmanes per 20.600 euros.

El primer pas que pretén realitzar el consistori és declarar el monument com a Bé de Rellevància Local, una consideració que pot atorgar el mateix ajuntament. Paral·lelament, l'equip de govern que lidera Alfred Remolar sol·licitarà que siga declarat Bé d'Interès Cultural, una decisió que és competència autonòmica.

D'aquesta manera, l'ajuntament garantirà la protecció de la Bassa Seca i seran els primers moviments per a projectar un espai d'oci prop de la Muntanyeta de Sant Antoni i de l'itinerari ciclista que s'ha creat en el Camí dels Vinyes.

El dipòsit romà s'encarregava en el seu moment d'embassar l'aigua que provenia del Riu Millars i del Riu Sec per a posteriorment distribuir-la en un poblat que se suposa hi havia prop de l'actual ermita de Sant Antoni.

Remolar ha apuntat que "hem de preservar i valorar el patrimoni betxinenc i sense dubte que la Bassa Seca és un dels nostres màxims exponents per la seua antiguitat i singularitat".

 

Pujar