21 de gener de 2020 21/1/20

Betxí celebra el tercer pressupost infantil municipal

Betxí celebra el tercer pressupost infantil municipal - (foto 1)
  • El mòdul escollit és un parc multidisciplinar amb una gran varietat de jocs que serà instal·lat al parc del Llaurador

  • L'experiència, pionera a les nostres comarques, s'ha consolidat entre els més menuts de la població

L'Ajuntament de Betxí ha celebrat este matí el tercer ple del pressupost infantil. El saló de plens del consistori s'ha convertit per unes hores en una improvisada aula en què els menuts han estat capaços de posar-se d'acord en decidir en què es fa servir els diners de tots.

Dos representants de cada curs dels que han participat en el projecte han intervingut en el ple que s'ha fet a l'Ajuntament. En concret, han estat un representant de cada classe de les tres que hi ha d'Infantil, i de primer de Primària fins a quart curs. En total, més de 300 alumnes han participat directament en esta experiència. Cadascuna de les classes ha triat el mòdul que ha considerat més interessant d'entre els seleccionats prèviament, d'entre una oferta de deu. Després, s'han votat en el ple el que més puntuació ha obtingut ha sigut l'anomenat Llargot, un mòdul de grans dimensions que inclou una gran varietat de jocs i que serà instal·lat en el parc del Llaurador.

L'alcalde de la localitat, Alfred Remolar, ha manifestat la seua satisfacció per comprovar "com els nens s'impliquen directament en les decisions que afecten al municipi i com són ells els que gestionen part dels recursos públics per millorar el poble". Remolar ha destacat que este projecte ha estat "molt enriquidor" per a tots els intervinents, especialment per als polítics, ja que els nens ens han fet arribar comentaris molt concrets sobre els seus interessos personals i com millorar el poble".

Al ple ha assistit també el regidor de Participació, Raül Soria, que ha actuat com a secretari i ha alçat acta. El pressupost per a enguany que han hagut de 'gestionar' els escolars és de vora 20.000 euros. L'acte s'ha celebrat al saló de plens de l'Ajuntament de Betxí i s'espera que en els propers mesos es faça realitat la inversió acordada.

ocultar
Betxí celebra el tercer pressupost infantil municipal
Pujar