23 de setembre de 2020 23/9/20

Betxí celebra el 9 d'Octubre amb una visita guiada al Palau

Betxí celebra el 9 d'Octubre amb una visita guiada al  Palau - (foto 1)
  • El regidor de Cultura ha explicat que 30 veïns podran participar d'aquesta primera experiència però que està previst que es repetisca en dates assenyalades

En Betxí la festivitat del 9 d'octubre tindrà aquest any un sabor molt especial. L'Ajuntament ha decidit organitzar una visita guiada a les obres del Palau per celebrar la Diada. Però només 30 veïns podran participar d'aquesta iniciativa en la seua primera edició. El regidor de Cultura, Toni Meneu, ha explicat que confia que l'experiència vaja bé per poder repetir-la en pròximes dates assenyalades. "Ens sembla una bona iniciativa per aconseguir dos objectius com són la celebració del 9 d'Octubre de una manera molt propera per als veïns del nostre poble i també, donar a conèixer l'avanç dels treballs de rehabilitació del Palau", ha manifestat el regidor .

Meneu ha incidit que, en aquesta primera experiència, "només poden ser 30 les persones que tinguen la possibilitat de visitar l'edifici" però ha recalcat que aquestes visites es repetiran en properes convocatòries.

Els interessats s'han d'inscriure a la biblioteca. "Cal tenir en compte que s'han previst només tres sessions, en horari de 10.30; 11.30, i 12.30 aquest diumenge 9 d'octubre. Així que convé apuntar com més prompte millor", ha destacat el regidor de Cultura de Betxí. Les visites tindran una durada de 45 minuts i estaran dirigides pels historiadors locals Ferran Nebot i Xavier Mesado, membres de l'associació Amics del Palau. "Es tracta de donar a conèixer com van les obres d'aquesta segona fase i informar sobre les actuacions de restauració, com ja es va fer quan es va restaurar el pati renaixentista. Ara podran observar els treballs que s'estan fent a la cuina de Pascual Meneu (s.XIX), la sala de la Volta (s.XV) i les sales gòtiques l'entresòl i del primer pis (s.XVI)", ha explicat el regidor. En concret, l'itinerari començarà al pati renaixentista, que és del segle XVI, la sala de la Volta, el patiàs; la planta baixa de Pascual Meneu, i acabarà a la primera planta donse es pdrá veure l'antic teatre Liceu, datat al segle XIX.

"Ens sembla una bona manera de celebrar un dia tan important per als valencians com és el 9 d'Octubre i conjugar-lo amb seguir acostant als veïns el patrimoni més valuós que tenim a Betxí", ha conclòs Meneu.

Especial 9 d'Octubre 2016

Especial 9 d'Octubre 2016Entrar en el especial
Pujar