26 de setembre de 2020 26/9/20

"Benvolgut futur president, comencem bé"

"Benvolgut futur president, comencem bé" - (foto 1)
  • Científics i emprenedors premiats amb el guardó del Premi Rei Jaume I han llançat una petició conjunta en la qual sol·liciten al futur nou president

“Benvolgut futur president…” científics i emprenedors premiats amb el guardó del Premi Rei Jaume I han llançat una petició conjunta en la qual sol·liciten al futur nou president, el suport del govern que isca vencedor en les eleccions del pròxim 28 d'abril. En la carta reclamen “mesures concretes” que es materialitzen en un gran Pacte d'Estat per la Ciència i l'Emprenedoria que els canvis de govern respecten amb el temps i les successives eleccions. “Governe qui governe” afirmen, “és fonamental que s'impulse i es dote de pressupost a l'Agència Estatal d'Investigació”.

A més, la Fundació dels Premis Rei Jaume I, que compta en els seus 30 edicions amb 146 premiats en Ciència, Investigació i Emprenedoria, consideren prioritari, “eliminar les traves administratives per al desenvolupament de projectes d'Investigació i incentivar l'emprenedoria innovadora”. Javier Quesada, President Executiu dels Premis Rei Jaume I signa la carta en nom de la comunitat científica i emprenedora en la qual demanen, finalment, “majors facilitats a les empreses de recent creació”.

En el text es reconeix la labor realitzada fins hui “gràcies a la tenacitat de científics i emprenedors” però alerten que aquesta activitat, “comença a ressentir-se” pel que demanen al “Futur President” el suport a la ciència i l'emprenedoria espanyols que “com a motor clau del desenvolupament social i econòmic del país, necessita recursos estables i suficients.”

Els candidats de les principals opcions polítiques en el parlament espanyol hauran rebut aqueixa carta aquesta mateixa setmana, en la qual esperen que “prenguen nota de la importància de les nostres reivindicacions i no caiguen en sac trencat ni ens intenten convéncer amb falses promeses que després no complisquen. Els demanem un compromís vertader i durador en el temps amb la ciència i l'emprenedoria” ha afirmat Javier Quesada.

Pujar