5 de juliol de 2020 5/7/20

FGV repararà els desperfectes ocasionats en els camins propers a la Línia 9 al seu pas per Benissa

FGV repararà els desperfectes ocasionats en els camins propers a la Línia 9 al seu pas per Benissa - (foto 1)

  Recentment l'Ajuntament de Benissa s'ha reunit amb tècnics de Ferrocarrils de la Comunitat Valenciana (FGV) per a conèixer de primera mà els avanços en les obres de modernització de la Línia 9 del TRAM d'Alacant (Benidorm-Dénia) al seu pas per Benissa.

  Aquesta reunió va ser un més dins de les reunions periòdiques que s'han anat realitzant amb la direcció tècnica del projecte, duent a terme un seguiment en els treballs específics en el Pont del Ferrandet i en el pont del Quisi, a més de les actuacions generals realitzades en el trajecte ferroviari que travessa el terme de Benissa. Concretament, FGV ha informat a Manuel Juan (responsable d'Urbanisme) i a Xavi Tro (edil d'Obres i Serveis) que ja s'ha muntat la plataforma central del pont del Ferrandet, part principal de l'estructura. Actualment els treballs s'estan concentrant en el pont del Quisi, on s'estan rehabilitant les parts danyades, i en les pròximes setmanes s'iniciarà el muntatge de l'estructura, en la qual s'han trobat més peces deteriorades del previst, igual que en les pilastres de suport de l'estructura metàl·lica.

  D'altra banda, els representants de l'Ajuntament van transmetre a FGV el seu malestar per l'existència d'algunes incidències detectades en la tanca de seguretat que recorre tot el trajecte. En aquest sentit, els enginyers de FGV van explicar que la tanca instal·lada correspon a la normativa actual de seguretat en ferrocarrils, si bé es van mostrar oberts a realitzar les modificacions necessàries per a facilitar el pas de les persones, així com el pas cinegètic, destacant que els treballs realitzats han inclòs la neteja de les canalitzacions d'aigua.

  FGV ha avançat a més que repararan els desperfectes ocasionats en l'asfalt d'alguns camins annexos a les vies, a causa del pas de maquinària pesada, després de la realització d'una memòria fotogràfica que mostrarà les actuacions a realitzar, tant l'estat inicial com l'estat final, ja amb les reparacions realitzades.

  Finalment, FGV va indicar als dos regidors que els treballs s'estan realitzant segons el previst en temps, és a dir que l'obra del tram Calp-Teulada estarà finalitzada en els primers mesos de 2019, requerint després d'un temps addicional per a realitzar proves de caràcter tècnic.

  Pujar