13 de novembre de 2019 13/11/19

Oberta la inscripció per a la XIX Edició del Concurs de Vins Artesanals de Benissa

Oberta la inscripció per a la XIX Edició del Concurs de Vins Artesanals de Benissa - (foto 1)

  Tast concurs de vins artesanals. Participen vins elaborats per colliters locals i es puntua tant els vins negres com blancs. El jurat està compost per enòlegs i somillers de reconegut prestigi.

  La XIX edició del Concurs de Vins de Benissa està ja en marxa. L'Agència de Desenvolupament Local AFIC-CREAMA ha obert el termini per a recollir les botelles i presentar els vins de l'anyada de 2018 elaborats amb tècniques artesanals. Les bases especifiquen que no s'admeten vins rosats i el caldo ha d'estar elaborat amb les varietats autòctones de raïm com són la Garnatxa Negra o Giró, Garnatxa Tintorera, Boval, Ull de llebre, Monestrell, Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah, Pinot Noir o Petit Verdot. Igual que en la passada edició, s'admetran també vins blancs que hauran d'estar elaborats amb raïm moscatell, monestrell blanc, malvasia i/o marseguera. La fermentació ha d'estar acabada amb absència de gas carbònic. El vi ha de ser d'elaboració pròpia, és a dir, no s'admeten vins de compra ni aquells en els quals haja participat en la seua elaboració un enòleg o un professional.

  Les persones que vulguen participar han de retirar tres envasos per a embotellar el vi a concurs en les oficines de CREAMA, al carrer Escote, 72 en horari de 9.00 a 14.00 h. La presentació d'un altre tipus de botelles o taps serà motiu d'exclusió. Cada botella portarà una etiqueta idèntica on figurarà el nom i cognoms, varietat de raïm amb la qual s'ha elaborat el vi. Cal indicar també la partida rural en la qual s'ha recollit el raïm. Les inscripcions per a participar en aquest concurs estan obertes fins al dijous 28 de març, a les 14 hores. Les botelles han de presentar-se en el moment de la sol·licitud d'inscripció.

  El tast es reserva per a un màxim de 50 vins i es realitzarà el diumenge 31 de març, a partir de les 11 hores, en el Centre d'Excel·lència de Benissa (darrere de Creama). Un jurat d'experts realitzarà una preselecció de vins i triarà els cinc millors que passaran al tast final. Es repartiran tres premis dotats amb 150, 100 i 50 euros, a més d'un únic premi de 100 € al millor vi blanc. És obligatòria la presència dels concursants durant el tast. Igual que en 2018, el públic assistent podrà tastar els vins que concursen alhora que el jurat.

  Els interessats a participar en aquest concurs poden recollir tota la informació en l'agència AFIC-CREAMA de Benissa o a través del telèfon 965732100

  ocultar
  Oberta la inscripció per a la XIX Edició del Concurs de Vins Artesanals de Benissa
  Pujar