15 de juliol de 2020 15/7/20

Benissa conmemora el Dia Internacional de la Llengua Materna amb la representació de l´obra ‘Joanot’, de Joan Nave

Benissa conmemora el Dia Internacional de la Llengua Materna amb la representació de l´obra ‘Joanot’, de Joan Nave - (foto 1)

    Un text teatral per conéixer la vida d'un autor referent a la literatura valenciana. Aquest divendres 16 de febrer (20 h, a l'Espai Cultural Les cases del Batlle) es presentarà a Benissa l'obra 'Joanot', de Joan Nave, actor benisser, filòleg i director de la companyia Esclafit Teatre. Un text teatral que ens explica, en format de monòleg i des d'un punt de vista original i molt personal, la vida de Joanot Martorell, autor del Tirant lo Blanc. El text ens situa en l'hivern de 1464, on el cavaller Joanot està a punt d'enllestir i lliurar el manuscrit que, durant molts anys, ha treballat de manera incansable.

    La presentació serà a càrrec de Ramon X. Rosselló, benisser i actualment professor del Departament de Filologia Catalana de la Universitat de València, i comptarà amb la presència de l'autor i de Xavi Tro, regidor de Normalització Lingüística.

    AVIVA - Agència de Promoció del Valencià a Benissa commemora així el Dia Internacional de la Llengua Materna, aprovat a la Conferència General de la UNESCO el novembre de 1999. Una jornada destinada a difondre la importància del reconeixement i la pràctica de les llengües maternes del món, sobretot de les que són minoritàries, i així promoure la diversitat lingüística, cultural i el multilingüisme.

    Es tracta, sens dubte, d'una oportunitat per a aprofundir en el coneixement de l'obra d'aquest gran escriptor, al mateix temps que ajuda a aproximar la imatge i el coneixement del Tirant lo Blanc, una de les obres mestres de la nostra literatura.

    Pujar