27 d’octubre de 2020 27/10/20

Benissa avança noves reunions per prevenir enverinaments animals

Benissa avança noves reunions per prevenir enverinaments animals - (foto 1)

  L'Ajuntament de Benissa va tornar a condemnar, ahir dimarts en el ple ordinari, els enverinaments animals que s'han estat produint a la nostra localitat. Tots els grups polítics municipals de govern i oposició es sumaren a la condemna, donant el seu suport a una manifestació que es va realitzar just abans del ple.

  Des de l'executiu benisser ja s'avancen noves accions per poder fer front als actes delictius, que fins ara han comptat amb 9 denúncies, segons la Caserna de la Guàrdia Civil de Benissa. Entre altres, es realitzarà una nova reunió per a continuar fent seguiment on participen, de nou, tots els agents implicats: representants polítics, la Policia Local, la Guàrdia Civil de Benissa, el Guarda Rural de la Societat de Caçadors de Benissa, Protecció Civil, representants d'associacions protectores i de veïnats, entre d'altres.

  Aquesta reunió es realitzarà previsiblement a mitjans de maig, amb l'objectiu de seguir informant a tots els col·lectius implicats, aclarir possibles dubtes i avançar amb nous suggeriments i accions a realitzar.

  Ahir també va quedar establerta la pròxima batuda de neteja que coordinarà el Seprona, el servei de Protecció de la Naturalesa depenent de la Guàrdia Civil, encarregat de vetlar per la conservació de la naturalesa, de la riquesa cinegètica, piscícola i forestal. La data serà el cap de setmana del 7 i 8 d'abril, amb la participació de personal de Benissa Impuls i la col·laboració dels esmentats col·lectius i tota aquella persona voluntària que tinga inquietuds per contribuir, tant en la neteja com en la detecció de possibles proves.

  D'altra banda, en el torn d'intervencions ciutadanes del ple d'ahir, Abel Cardona, alcalde de Benissa, va tornar a recordar que "és fonamental denunciar els casos d'enverinaments, tant si l'animal aconsegueix viure com si malauradament mor. Demanem que es faça de forma formal, una proposta escrita, amb temps i forma corresponent, no en un pronunciament en un ple o per xarxes socials. Altres associacions ho han fet així i les propostes han tirat endavant".

  Cardona va recalcar que "l'Ajuntament de Benissa no és responsable de cap investigació paral·lela al Seprona, però estem coordinant accions que poden ajudar a la investigació del Seprona". Actualment "no tenim oficialitat ni de la mitat dels 25 casos que s'estan denunciant de forma no oficial. Les protectores feu una tasca encomiable i vos animem a que continueu", va afegir l'alcalde. "L'Ajuntament està per a qualsevol cosa, teniu la porta oberta per al que necessiteu: ens hem posat en marxa només ens hem adonat i el protocol el tenim penjat a les xarxes socials. Hem vist intents de voler ajudar, però hi ha informació errònia, ja que, per exemple, no es pot tocar un cadàver perquè eixa prova queda intoxicada i no es pot utilitzar per a la investigació", va concloure Abel Cardona.

  Per la seua part, Carol Ivars, regidora de Sanitat, va recordar "ens vàrem assabentar el diumenge de nous casos i de seguida es va avisar per xarxes socials i dilluns es varen posar cartells per zones rurals". Ivars va destacar que "les reunions ja han començat, i volem que es traslladen propostes perquè tots junts treballem coordinats. No volem tindre col·lectius que vulguen ser una pedra en la sabata, volem col·laboració i treballar tots a una, perquè el culpable és una persona roïna".

  Pujar