12 d’agost de 2020 12/8/20

Benidorm reobri les seues platges amb reserva de parcel·les i espai limitat

Benidorm reobri les seues platges amb reserva de parcel·les i espai limitat - (foto 1)
  • La ciutat no descarta establir torns quan arriben els turistes

A partir de hui les emblemàtiques platges de Benidorm tornen a estar disponibles per al seu ús i gaudi. No obstant això, en arribar allí el banyista es trobarà amb una sèrie de normes que s'han de seguir per a poder passar el dia al sol. El consistori d'Antonio Pérez presentava així un pla de gestió anomenat ‘Benidorm Safety’ pel qual es regeix la ‘nova normalitat playera’. Aquest pla ha apostat per la parcel·lació de les principals platges amb un sistema de xarxes de colors en funció del tipus d'usuari i, a més, compta amb un sistema telemàtic de reserva d'espai prèvia per a poder accedir.

Així mateix, s'ha establit un horari d'obertura que va de 9.00h a 21.00h de manera ininterrompuda de moment. Segons ha detallat l'Ajuntament de la localitat en un comunicat, quan es produïsca l'arribada de turistes és possible que es contemple l'establiment de torns, així doncs, les platges es buidarien al migdia i les reserves funcionarien en torns de mati o de vesprada.

Tal com declarava en una entrevista a elperiodic.com l'alcalde de la ciutat, Antonio Pérez, assegura que existeix «molt interés per tornar a Benidorm» sempre que que se li oferisca al turista seguretat. Recordem que el turisme és una dels tractors que mou l'economia de la ciutat. «El turisme per a Benidorm ho és tot. Ja fa més de set dècades que es va vincular el seu present i el seu futur al turisme i, per tant, les conseqüències es noten molt en el que és la destrucció del teixit econòmic», confessava Pérez.

D'altra banda, respecte a la parcel·lació de les platges, s'ha procedit a parcel·lar 20 sectors, dels quals 12 es destinen a l'ús lliure i gratuït amb una distribució de 5.122 parcel·les de 4x4 metres i, l'altres 8 s'han reservat per als espais d'hamaques de lloguer que gestiona l'empresa concessionària. Les parcel·les es troben separades i dividides per colors: de color blau per a aquelles parcel·les d'ús general i de verd per a les zones reservades exclusivament a usuaris de més de 70 anys. Les parcel·les poden ser ocupades per una sola persona o per un màxim de quatre cadascuna.

Amb tot això, si el banyista decideix fer ús de les platges serà necessari que reserve l'espai a través d'una aplicació telemàtica que l'Ajuntament de Benidorm ha posat en marxa en la seua pàgina web.

Pujar