4 d’agost de 2020 4/8/20

A Benidorm preocupa l'arribada massiva de britànics que no compleixen les normes a les platges del seu país

A Benidorm preocupa l'arribada massiva de britànics que no compleixen les normes a les platges del seu país - (foto 1)
  • La policia britànica va haver d'intervindre el passat cap de setmana davant la presència de milers de persones abarrotant les platges angleses malgrat el COVID-19

Les platges de Benidorm, fins a aquest moment, han mantingut un alt nivell de civisme des que s'obriren els accessos tal com es van anar alçant les restriccions de mobilitat de la població. Això podria veure's afectat amb l'arribada de turistes britànics i d'altres parts del món.

Les mesures de seguretat per a garantir el distanciament social a la platja no van tardar a arribar i Benidorm va delimitar les zones de l'arena creant diferents parcel·les a les que accedeix la gent per a gaudir de la temporada estival. Per a fer complir les noves mesures, més enllà dels agents policials, hi ha un considerable nombre d'informadors que s'encarreguen d'explicar a la gent que vol accedir a l'arena quina és la parcel·la en la qual han de romandre i les regles que han de complir si no volen ser sancionats. Tot això, fins al moment, no ha ocasionat greus incidents a les platges de Benidorm, on la població ha respectat en un grau certament alt les noves normes i ha sigut conscient de l'obligació d'adaptar-se a elles per a poder gaudir de la nova normalitat de l'estiu.Tal com explica a elperiodic.com una de les informadores que es troben en primera línia de platja a Benidorm, “tan sols hem hagut de viure escassos episodis de gent que no volia fer cas al que li explicàvem perquè tenien poc interés a entendre'ns, ja que consideraven que si seguien aquestes normes n podrien gaudir del tot de la platja”. La informadora continua el seu relat explicant que quan ocorren aquestes circumstàncies, “telefonem directament a la Policia Local, que està contínuament passant per la zona, i ells s'encarreguen de la situació per si la gent va a més o arriben a posar-se violents amb nosaltres”.

El bon clima que es respira a les platges de Benidorm amb el civisme actual pot veure's greument afectat amb l'arribada massiva dels turistes britànics que any rere any abarroten aquesta zona del mediterrani. Aquest estiu no serà menys i acudiran a la seua cita amb Benidorm, però hauran de complir amb la condició indispensable de seguir les mateixes normes de seguretat en l'arena que la resta de persones. És precisament est el problema, ja que els episodis que s'han viscut durant el passat cap de setmana a les platges angleses fan que puguen disparar-se les alarmes de la tranquil·litat a Benidorm. Això es deu al fet que els mitjans de comunicació britànics s'han fet eco durant aquest últim cap de setmana dels problemes d'incivisme que ha causat la gent a les platges angleses, ja que lluny de pensar en les greus conseqüències sanitàries que això pot ocasionar van omplir les zones de costa sense complir cap de les normes de seguretat ni distanciament establides a causa de la pandèmia del Coronavirus.

Un exemple va ser la platja de Southend-on-Siga (Essex, Anglaterra), on es va viure una aglomeració de milers de persones que fins i tot van obligar els agents de la policia a intervindre per a intentar solucionar una situació poc comprensible tenint en compte la problemàtica que ha causat el COVID-19 al país britànic. Les autoritats angleses van informar d'un total de 37.460 morts des que es va decretar la pandèmia i han detectat altres 2.013 casos nous de Coronavirus. És precisament per aquestes altes xifres d'afecció pel que crida l'atenció veure les platges angleses abarrotades fins a la bandera amb milers de persones que no segueixen cap mena de mesura de seguretat.

Veient els precedents dels britànics en el seu propi país, les platges de Benidorm es preparen per a rebre'ls en massa a partir del pròxim dimecres, 1 de juliol, amb la preocupació que no repetisquen en la costa espanyola els mateixos actes incívics que han protagonitzat el passat cap de setmana. Aquesta zona del litoral mediterrani tan freqüentada pels turistes anglesos ha adoptat i manté unes noves normes de conducta clares i que, vengen des d'on vinguen a passar les seues vacances d'estiu, hauran de seguir-les de la mateixa manera que porten fent-ho tant els ciutadans com els turistes nacionals des que l'Estat d'Alarma va permetre gaudir de les platges espanyoles.

 

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y Alacant

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y AlacantEntrar en el especial
Pujar