20 de gener de 2021 20/1/21

La Universitat d’Estiu 2019 de l’UJI aborda en un curs la contribució de la universitat a l’economia avançada en l’espai iberoamericà del coneixement

    En el context de les economies més avançades del món, les universitats exerceixen un paper central com a proveïdores de coneixement i valors. Aquest és l’argument i fil conductor del curs «L’espai iberoamericà del coneixement. Contribucions de la universitat a una economia avançada i sostenible en la regió» de la Universitat d’Estiu 2019 de l’UJI que tindrà lloc els dies 15 i 16 de juliol de 2019 a l’Hotel Termes Marines El Palasiet de Benicàssim.

    El curs planteja el fet que l’educació superior, la investigació i la transferència de coneixement que desenvolupen les universitats són instruments clau per a avançar en una economia del coneixement que ha d’atendre les noves demandes socials. Per això hi ha una relació important entre les economies més desenvolupades i el grau d’exercici dels seus sistemes universitaris en les seues activitats acadèmiques. Per aquest motiu es planteja una reflexió sobre els importants reptes socials i econòmics que afronta el món Iberoamericà. El que pot significar aquest espai de coneixement, que des de la cooperació interinstitucional servisca de catalitzador de moltes de les activitats que poden i han de desenvolupar les universitats i això els ajuda a millorar en el seu servei a la societat.

    El curs està coordinat per la Fundación CYD, CRUE Universidades Españolas i el Vicerectorat de Cultura i Relacions Institucionals de la Universitat Jaume I.

    Pujar