19 de gener de 2021 19/1/21

La Unió Musical Santa Cecilia de Benicàssim commemora els seus 125 anys d'història

La Unió Musical Santa Cecilia de Benicàssim commemora els seus 125 anys d'història - (foto 1)
  • El Teatre Municipal Francesc Tàrrega acull l'acte commemoratiu que ha comptat amb la participació d'entitats culturals del municipi

MÉS FOTOS
La Unió Musical Santa Cecilia de Benicàssim commemora els seus 125 anys d'història - (foto 2)
La Unió Musical Santa Cecilia de Benicàssim commemora els seus 125 anys d'història - (foto 3)
La Unió Musical Santa Cecilia de Benicàssim commemora els seus 125 anys d'història - (foto 4)
La Unió Musical Santa Cecilia de Benicàssim commemora els seus 125 anys d'història - (foto 5)

La Unió Musical Santa Cecilia de Benicàssim està de celebració per el seu 125 aniversari i els veïns i veïnes del municipi han sigut hui partícips de l'acte commemoratiu. La jornada festiva ha començat a les 11.00 hores en el Espai de la Música Mestre Vila, lloc on ha començat una cercavila fins al Teatre Municipal Francesc Tàrrega i en el qual han participat músics de la Unió Musical Santa Cecilia,  l’Agrupació Folklòrica El Cremaller, la colla de Dolçainers i Tabaleters la reina infantil, Marina Pauner, i la seua cort d'honor, així com les autoritats municipals encapçalades per l'alcaldessa, Susana Marqués.

Una vegada a l'interior del Teatre Municipal, el president de la Unió Musical Santa Cecilia, Jordi Domènech, ha enaltit la labor de l'agrupació durant el seus 125 anys de trajectòria i en el seu discurs ha posat en valor la figura del primer director de la banda, Leocadio Chornet Martínez, perquè “a ell li devem el poder estar hui ací”. Domènech ha tingut paraules per als familiars dels músics, el director de l'Escola de Música, els directors de la banda, la Junta Directiva i ha indicat que “la música ens ajuda a visibilitzar les nostres tradicions”.

Per part seua, l'alcaldessa, Susana Marqués, ha volgut recordar i donar les gràcies als músics “als qui han posat la banda sonora de la història de Benicàssim. Sou un exemple de germanor, solidaritat, dedicació i esforç”. L'alcaldessa ha finalitzat el seu discurs dient que “músic és aquell que a través de l'instrument toca l'ànima de les persones” i els qui han format i formen part de la Unió Musical Santa Cecilia de Benicàssim són un exemple.

Després d'això, l'alcaldessa ha fet lliurament d'una placa commemorativa a la Unió Musical i després la banda, l’Agrupació Folklòrica El Cremaller i la Colla de Dolçainers i Tabaleters han realitzat una actuació conjunta. La interpretació del pasdoble “Benicàssim” del Mestre Vila ha tancat l'acte en el Teatre Municipal que ha comptat amb l'assistència d'antics músics de la banda, familiars, socis i antics directors, entre altres.

Va ser el 15 de febrer de 1895 quan es va fundar la Unió Musical Santa Cecilia de Benicàssim de la mà del seu primer director, Leocadio Chornet Martínez. Durant tota la seua trajectòria són molts els concerts realitzats tant en territori provincial, nacional i fins i tot internacional, i també destaquen els guardons que ha obtingut la banda des dels seus inicis així com l'Escola de Música de Benicàssim que des del 2010 té la seua seu en el Espai de la Música Mestre Vila i s'imparteixen ensenyaments de les diferents especialitats instrumentals de corda, vent-fusta, vent-metall, percussió i cant i llenguatge musical.

En l'actualitat la Unió Musical Santa Cecilia està dirigida per Eloísa D. Carrasco i compta amb al voltant de 60 músics.

Pujar