7 de juliol de 2020 7/7/20

FOBESA i l’UJI lliuren virtualment 25 beques a l’alumnat resident en Benicàssim

FOBESA i l’UJI lliuren virtualment 25 beques a l’alumnat resident en Benicàssim - (foto 1)
  • L'import màxim de la beca és de 1.000 euros per alumnes beneficiari

L’acte de lliurament de les beques FOBESA a 25 alumnes de grau de la Universitat Jaume I residents a Benicàssim s’ha celebrat dijous 4 de juny de 2020 de forma telemàtica. Aquestes beques persegueixen afavorir la formació de l’alumnat de la universitat pública de Castelló, així com projectar les sinergies entre el teixit empresarial i la comunitat universitària amb l’objectiu d’impulsar el desenvolupament social i econòmic del seu entorn més pròxim.

La cerimònia presidida per Eva Alcón, rectora de la universitat pública de Castelló, ha comptat amb la participació del  president del Grup Gimeno, Enrique Gimeno; l’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués; la vicerectora d’Estudiantat i Compromís Social, Inmaculada Rodríguez; el gerent de la Fundació General, Juan Antonio Bertolín; i el director de Fobesa, Juan Pablo Mateo Mulet, qui han estat els encarregats de llegir l’acta de concessió i com s’anaven a lliurar virtualment els diplomes.

L’import de les beques, dotades en conjunt amb més de 22.500 euros, s’ha destinat a donar suport a estudiantat universitari matriculat en el curs acadèmic 2019-2020 residents a Benicàssim, que per les seues circumstàncies econòmiques poden tenir dificultats per a fer front a les taxes universitàries vigents. Per a la concessió d'aquestes beques s'han tingut en compte tant criteris acadèmics com econòmics. L’import màxim per alumne es de 1.000 euros.

La convocatòria ha rebut 46 sol·licituds: dues de la branca d’Arts i Humanitats; 27 de la de Ciències Socials i Jurídiques; tres de Ciències; cinc d’Enginyeria i Arquitectura; i nou de Ciències de la Salut. Finalment, s’han admès 25, set de primer curs de grau i 18 de segon curs i posteriors.

Durant la seua intervenció, el president de Grupo Gimeno, Enrique Gimeno, ha mostrat la seua satisfacció per l'èxit que ha tingut un any més la convocatòria de beques i ha destacat que per a la companyia «és un autèntic plaer i un honor contribuir en la mesura del possible a facilitar l'accés als estudis universitaris als joves de la localitat». Finalment, ha llançat un missatge d'ànim a l’estudiantat, a qui ha volgut transmetre que «amb esforç i dedicació totes les metes es poden assolir».

Per la seua banda, Susana Marqués, alcaldessa de Benicàssim, ha volgut agrair la iniciativa de Fobesa i l’UJI «que repercuteix directament en la formació dels joves que seran el futur del nostre municipi. Des de l’Ajuntament de Benicàssim esperem que aquesta col·laboració perdure en el temps perquè considerem molt important invertir i posar tots els recursos educatius necessaris per a la generació futura».

La rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, qui ha sigut l’encarregada de tancar l’acte de lliurament virtual de les beques, ha animat a l’alumnat a «continuar endavant amb la mateixa capacitat de superació per a aconseguir allò que us proposeu» i ha comentat que aquests beques són «una oportunitat per a encetar o continuar els estudis universitaris, però també són importants per a multiplicar les possibilitats de generar talent a través de la formació superior».

Pujar