31 de maig de 2020 31/5/20

El Consell d'Igualtat aborda les activitats per al Mes de la Dona

El Consell d'Igualtat aborda les activitats per al Mes de la Dona - (foto 1)
  • Diferents àrees municipals i col·lectius locals s'impliquen en la programació

L'Ajuntament de Benicàssim, a través de la Regidoria d'Igualtat, ha celebrat aquest matí el Consell Sectorial d'Igualtat. La reunió, presidida per l'alcaldessa, Susana Marqués, i la regidora d'Igualtat, Vanessa Batalla, i amb l'assistència de representants polítics, associacions de dones i col·lectius locals, ha abordat les activitats a realitzar dins del Mes de la Dona. La figura de la dona en l'esport cobrarà protagonisme durant el mes vinent de març i una de les accions programades en coordinació amb l'àrea d'Esports tindrà lloc el 8 de març, dia Internacional de la Dona. Una jornada que coincideix amb la celebració de la VIII Mitjana Marató i en aquesta prova esportiva es visibilitzarà l'esport igualitari ja que les samarretes de la carrera portaran el logo commemoratiu per a l'ocasió. Així mateix, i en coordinació amb l'àrea de Cultura, s'ha programat la projecció de la pel·lícula ‘La Innocència’ per als dies 6, 7 i 8 de març. A més, el diumenge 8 de març, abans de la sessió de les 19.30 hores, hi haurà una presentació de la pel·lícula i, posteriorment, hi haurà un col·loqui amb la directora de la pel·lícula, Lucía Alemany, i l'actriu Carmen Arrufat.

Les àrees d'Educació, Joventut i Comerç també s'implicaran en la programació del Mes de la Dona així com les associacions que han estat presents en el Consell Sectorial d'Igualtat. En els pròxims dies es concretaran totes les accions a realitzar i, com ha indicat Vanessa Batalla, “volem implicar tant les diferents àrees municipals com a les associacions de Benicàssim en un programa d'activitats l'objectiu de les quals és donar visibilitat a la dona i continuar apostant per la igualtat de gènere”.

Finalment, en el consell sectorial també s'ha abordat el Pla d'igualtat de l'Ajuntament de Benicàssim, aprovat l'any passat i que es desenvoluparà fins al 2023. Entre els objectius generals del pla es troben la igualtat de tracte, la igualtat d'oportunitats, el respecte a la diversitat i a la diferència, la incorporació de la perspectiva de gènere en totes les polítiques i accions municipals, promoure la igualtat de dones i homes i la representació equilibrada de dones i homes en la presa de decisions.

Pujar