elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Confirmada la presència de la variant delta de coronavirus a Benicàssim

Confirmada la presència de la variant delta de coronavirus a Benicàssim
  • Sanitat, que va informar ahir quaranta contagiats en un brot d'origen social, està realitzant la seqüenciació del covid

La variant delta del covid ha arribat a terres valencianes i ho ha fet a Benicàssim. Segons ha pogut confirmar elperiodic.com, després de realitzar-se diversos PCR a gent d'aquesta localitat costanera de Castelló s'ha detectat la presència de la variant delta.

De fet, les fonts consultades per elperiodic.com han assenyalat que tant les autoritats municipals com les sanitàries coneixen l'existència d'aquesta variant. No obstant això, des de la conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, han assegurat que actualment s'està realitzant la seqüenciació del virus per a assegurar que es tracte de la variant delta. “Sense seqüenciació no es pot confirmar al 100%”, apunten des de Sanitat.

Per part seua, l'Ajuntament de Benicàssim assenyala que és responsabilitat de tots combatre la pandèmia pel que, en un comunicat oficial, han informat que "reforçarà les labors de vigilància i control del compliment de les mesures establides per les autoritats competents, tant en establiments com en via pública".

Cal recordar que ahir la Conselleria de Sanitat va confirmar un macrobrote de coronavirus a Benicàssim d'origen social amb 40 persones contagiades, la majoria d'ells entre joves.

Per això, des del consistori apel·len a la responsabilitat i a l'estricte compliment de les recomanacions i normativa sanitària quant al respecte de l'ús de màscara, el distanciament social i sobretot a no relaxar les mesures preventives.

Cal tenir en compte que el brot està afectant persones que encara no han rebut la vacuna, per la qual cosa són, especialment els joves, els que han d'extremar la precaució si no es vol fer passos arrere en la lluita contra el covid.

Des d'aquest mitjà hem consultat a l'Ajuntament de Benicàssim que ha confirmat que estan elaborant un comunicat oficial sobre la situació de la pandèmia en el municipi on 1.161 veïns de Benicàssim s'han contagiat des de l'inici de la pandèmia i 16 d'ells han mort. La incidència acumulada està en aquests moments en 136 casos per cada 100.000 habitants.

Pujar