12 de desembre de 2019 12/12/19

Una cercavila marina dóna la benvinguda a Benicàssim al Formigues Festival 2019

Una cercavila marina dóna la benvinguda a Benicàssim al Formigues Festival 2019 - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Una cercavila marina dóna la benvinguda a Benicàssim al Formigues Festival 2019 - (foto 2)
  Una cercavila marina dóna la benvinguda a Benicàssim al Formigues Festival 2019 - (foto 3)
  Una cercavila marina dóna la benvinguda a Benicàssim al Formigues Festival 2019 - (foto 4)

  Serà una festa de l'aigua en tota regla, a cel obert i el millor presagi per a l'edició 2019 del Formigues Festival, que aquest cap de setmana (11 i 12 de maig) es capbussa de ple en el recinte VillaCamp de Benicàssim. La companyia teatral de Vila-real Scura Splats tallarà la cinta inaugural d'aquesta edició festivalera, Como el agua, amb l'espectacle itinerant La Mar de Be i la col·laboració de l'àrea de Cultura de l'ajuntament. Un divertit capbussó que el divendres, 10 de maig, a les 19.30 hores, donarà un “welcome” com es mereix a totes les famílies que visiten Benicàssim per a sumarse a aquesta setena, flamenca i compromesa cita amb l'esdeveniment musical i cultural de la primavera.

  Perquè el Formigues és música. Molta. I d'això s'encarregaran la dotzena de bandes que es pujaran enguany a l'escenari principal –però baixet, per a estar a l'altura del públic quin- del festival. Juntes prometen llançar propostes molt bailables i ampliar horitzons musicals, doncs al ja habitual trident poprock-indie, el Formigues incorpora per primera vegada la rumba catalana i el flamenc al compàs del seu ‘camarónico’ lema, Como el agua.

  Landry el Rumbero i la balladora Eva Varela amb la seua proposta ReCiCiClaTeÁnDo assumiran ja en la primera jornada el nou repte rítmic. El ‘tablao’ i els ‘volants’ s'animaran amb la revolució de pulsacions que sumaran les bandes que completen aquest seté podi.

  Bigott, que crearà sobre l'escenari Formigues el seu ja habitual espectacle espontani i màgic amb toc punk; s'unirà també el dissabte al jove i prometedor talent indie de Kids From Mars; el rock interactiu de la banda bilbaïna Anita i los Peleles i la sessió de la dj Shira Fussion. Ja el diumenge 12 prendran el relleu els rockers de la Billy Boom Band i el rap crític del quartet barceloní Xiula, al costat d'un dels artistes de carrer més aclamats, el valencià Borja Catanesi, or en la categoria de música en l'I Universal Street Games de 2018, que premia l'art als carrers. Eixiran a escena també la guanyadora i finalista de l'III Concurs de Bandes i Solistes del Formigues: Bajo Zero i Muck Snipe, totes dues de Vila-real.

  Però a més de música, el Formigues és circ, dansa, clown, contacontes, joc lliure i creatiu i una presa de consciència (ambiental en aquest cas) en majúscules. I és que l'agenda extramusical que emergirà sobre la quinzena d'espais culturals del festival per a famílies amb ganes de divertir-se té un propòsit clar: submergir al públic en la presa de consciència mediambiental i “protegir el mar que ens envolta” per a retornar-li els seus tons blaus, turqueses i verds, indiquen des de l'organització. Un mar d'accions divertides i educatives per a sensibilitzar als més xicotets “i recordar als majors la urgència d'adoptar nous i bons hàbits per a protegir el nostre entorn”.

  Durant les dues jornades de l'esdeveniment, el públic podrà fusionar el flamenc amb el reciclatge, participar en una gimkana contra el monstre de la ‘basuraleza’ o crear reserves marines amb botelles de plàstic reutilitzades entre moltes altres de les activitats ‘en verd’ que prepara el festival.

  Perdre's en l'original mercat ambulant; donar regna solta al potencial creatiu sobre el mural artístic que dirigeixen les il·lustradores Laulauenlasevatinta; posar a prova la perícia en el demandat rocòdrom o reposar forces en alguna de les food trucks que acostaran les millors propostes gastronòmiques són altres de les moltes opcions que acosta aquest seté aniversari del Formigues. Un mar de plans, per a bufar els set ciris.

  ocultar
  Una cercavila marina dóna la benvinguda a Benicàssim al Formigues Festival 2019
  Pujar