elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Benicàssim se suma a la campanya del Projecte LIBERA #MiPuebloSinBasuraleza

Benicàssim se suma a la campanya del Projecte LIBERA #MiPuebloSinBasuraleza
  • L'objectiu de la campanya és posar en valor els nostres pobles i entorns naturals aquest estiu i animar a tots els habitants i visitants al fet que gaudisquen del turisme nacional d'una manera responsable

  • El 80% dels residus que arriben a la mar procedeixen de l'entorn terrestre. De fet, s'estima que les acumulacions de microplàstics en aquests entorns podrien ser entre 4 i 23 vegades majors que en els oceans

Els paratges i entorns naturals que envolten Benicàssim són el segell d'identitat del municipi, i com a part d'ell, tota la ciutadania és responsable de cuidar-los i conservar-los. Per això, amb l'objectiu de continuar avançant per aconseguir una naturalesa lliure de residus, Benicàssim s'uneix al Projecte LIBERA, creat per SEU/BirdLife en aliança amb Ecoembes, a través de la campanya #MiPuebloSinBasuraleza. Com indica la regidora de Desenvolupament Sostenible, Cristina Fernández, “l'objectiu és posar en valor els nostres pobles i entorns naturals i rurals aquest estiu i animar a tots els habitants i visitants al fet que gaudisquen del turisme nacional d'una manera responsable. Benicàssim disposa de paratges de gran valor mediambiental com el Parc Natural del Desert de les Palmes, la microreserva de les Agulles de Santa Águeda o la costa entre Benicàssim i Orpesa, exemples d'entorns que han de mantindre's nets per a aconseguir la seua conservació”.

Fruit d'aquesta unió, Benicàssim es compromet a conscienciar a tots els seus ciutadans i visitants enfront de l'abandó de “basuraleza”, transmetent els missatges de les campanyes de sensibilització del Projecte LIBERA. Així mateix, el municipi facilitarà a les organitzacions i associacions locals el suport institucional que necessiten per a poder desenvolupar activitats que promoguen la conservació dels entorns i promoguen la sensibilització enfront de l'abandó de residus en entorns naturals.

“Des de la Regidoria de Desenvolupament Sostenible creiem que aquesta és una iniciativa necessària per a conscienciar a tota la ciutadania sobre la necessitat de canviar els nostres hàbits a fi de protegir i respectar el nostre entorn. Benicàssim disposa d'una gran riquesa natural i tant la ciutadania com els milers de turistes que venen al nostre municipi cada any, hem de continuar cuidant-la i conservant-la per a garantir el desenvolupament sostenible”, indica Cristina Fernández.

“Les administracions locals tenen un paper fonamental en la sensibilització de la ciutadania. Des del Projecte LIBERA volem ser un agent de canvi en la lluita contra la “basuraleza”, mostrar que tots tenim una responsabilitat amb els nostres espais més pròxims i que hem de prendre consciència per a cuidar-los i conservar-los”, apunta Sara Güemes, coordinadora d'Ecoembes del Projecte LIBERA.

Cada any s'abandonen en la naturalesa milions de tones de residus. En concret, el 80% dels residus que arriben a la mar procedeixen de l'entorn terrestre. No parlem sol de residus grans i molt visibles. De fet, segons dades de l'informe de “basuraleza”, les acumulacions de microplàstics en entorns terrestres podrien ser entre 4 i 23 vegades majors que en els oceans, on quasi són incomptables. Aquest estiu, es preveu un augment del turisme nacional i rural a causa de la pandèmia del Covid-19. A més, com és habitual en l'època estival, molts ciutadans acudeixen als seus pobles per a passar les vacances. No obstant això, encara que és un moment per a relaxar-nos, en aquesta època de l'any hem de continuar conscienciats per a mantindre els nostres espais naturals nets.

Pujar