elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Benicàssim resol el PAI Benicasim Golf

Benicàssim resol el PAI Benicasim Golf
  • El ple extraordinari aprova resoldre la condició d'agent urbanitzador a Benicasim Golf SA

L'Ajuntament de Benicàssim ha resolt tant el Programa com la condició d'Agent Urbanitzador a la mercantil Benicasim Golf S.A.

Després de 22 anys des de la presentació del PAI Benicàssim Golf, el 27 de juliol de 1998, el ple extraordinari celebrat aquest matí ha posat fi al Pla d'Actuació Integral (PAI) Benicàssim Golf tal com s'havia projectat. L'aprovació ha comptat amb els vots a favor de l'equip de govern (Partit Popular i Ciutadans) i el PSPV, i l'abstenció de la resta de l'oposició.

El regidor d'Urbanisme, Carlos Díaz, ha explicat que “portem 23 anys de tramitació de Benicassim Golf, un projecte amb una extensió aproximada de 2 milions de m² en la zona sud de Benicàssim, una obra molt ambiciosa, amb hotels, camps de golf, parcs públics, sòls dotacionals per a espais educatius, zones esportives o zones comercials. Una urbanització sostenible ja que només l'11% del sòl estava ocupat per edificacions i el 89% eren zones verdes”.

Carlos Díaz ha continuat dient que “part de la zona que ocupava el projecte serà catalogada pel Consell com a zona humida a protegir i això ha comportat a resoldre el PAI”. Al no acceptar-se la primera solució proposada per a donar resposta als problemes d'inundabilitat, la canalització del barranc de la Parreta, “l'Ajuntament de Benicàssim ha elaborat un nou projecte basat en els estudis realitzats per la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i que es troba en tramitació per a la seua aprovació”.

Com ha afegit el regidor d'Urbanisme, “en aquest moment resolem el PAI amb la idea futura de començar amb les noves condicions mediambientals i urbanístiques que es plantejaran i, així, poder tindre sòl per a construir i continuar desenvolupant Benicàssim”.

A més de la resolució de la condició d'Agent Urbanitzador, el ple ha aprovat procedir a la devolució dels avals presentats per l'Urbanitzador al no apreciar-se un incompliment culpable del mateix ja que la causa que motiva la resolució del Programa és la falta de solució a la problemàtica hidràulica dels tres sectors.

Carlos Díaz afig que, malgrat haver-se dissenyat una nova solució hidràulica a la inundabilitat de la zona sud del municipi, “basada en la solució projectada per la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, queden moltes incògnites per resoldre”.

En primer lloc, la Conselleria de Medi Ambient haurà de finalitzar la catalogació de l'aiguamoll “perquè la delimitació actual és tan sols una proposta”. En segon lloc, haurà d'estudiar-se una nova homologació per als terrenys del sector 3, una vegada siguen reclassificats com a rústics d'especial protecció els sòls de la zona humida.

En tercer lloc, haurà de realitzar-se una nova programació, “bé per part dels propietaris dels terrenys constituïts en agrupació d'interés urbanístic, bé a través d'un nou agent urbanitzador” ha apuntat l'edil d'Urbanisme.

L'alcaldessa, Susana Marqués, ha afegit que “és el moment de rivetar un projecte per a donar-li solucions compatibles amb el nostre medi ambient, sostenibles en el temps i adaptades al nostre territori”.

Una vegada finalitzat l'expedient de resolució es procedirà a cancel·lar i resoldre la programació però mantenint la vigència del Pla Parcial de 2002 d'aquest sector urbanístic, com a sòl urbanitzable sense programació, sense perjudici de la modificació de l'ordenació operada des de la Sentència del Tribunal Suprem que qualificava el parc públic del sector 3, com a sòl no urbanitzable protegit.

Pujar