elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Benicàssim repara el talús de la canonada d'aigua potable que alimenta el depòsit de la Parreta

Benicàssim repara el talús de la canonada d'aigua potable que alimenta el depòsit de la Parreta
  • Després de la declaració de zona afectada per les fortes pluges del passat 29 d'agost, l'ajuntament continua destinant recursos propis per a la reparació dels danys ocasionats

L'Ajuntament de Benicàssim continua destinant recursos propis per a la reparació dels quantiosos danys que van ocasionar les intenses precipitacions registrades el passat 29 d'agost en el municipi.

Després de l'episodi de fortes pluges es va detectar que el talús que aguanta la canonada d'aigua potable, que alimenta el depòsit de la Parreta, s'havia després en uns 15 ml. “Per aquest motiu s'ha fet necessari realitzar una obra d'emergència, de reposició d'aquest talús, per a evitar que es continue desprenent i evitar el trencament de la canonada que deixaria sense aigua potable a part del municipi”, ha informat l'alcaldessa, Susana Marqués, qui ha lamentat a més que “el 2 de setembre sol·licitem a l'Estat la declaració de zona afectada greument per una emergència de protecció civil a conseqüència de les pluges torrencials registrades el 29 d'agost i hui dia continuem escometent les obres únicament amb recursos propis, al no haver arribat cap ajuda”.

Així, després de l'autorització necessària per part de la Unitat de Carreteres de l'Estat, el consistori ha iniciat els treballs de realització d'un mur d'escullera de 15 ml. de longitud, amb pedres calcàries procedents de pedrera. L'actuació no afecta en cap moment ni al clos de l'AP7 ni a l'interior del municipi i el pressupost ascendeix a 24.000 euros.

D'altra banda, i també dins de les obres d'emergència a realitzar després del fort temporal, el consistori continua actuant en la instal·lació de la depuradora. Les reparacions assumides per l'ajuntament ascendeixen a 423.000 euros i com ha explicat la regidora de Medi Ambient, Obres i Serveis, Elena Llobell, “els treballs consisteixen a reposar els murs perimetrals a la depuradora que es van enfonsar amb el pas de l'aigua i la reposició dels equips que van quedar inutilitzats en la depuradora, però incidir en què la instal·lació no va deixar de funcionar en cap moment”.

Susana Marqués ha afegit que les obres en la depuradora “no és més que una solució momentània perquè Benicàssim precisa una depuradora nova que s'adeqüe a les actuals necessitats i que a més llarg termini, preveja les necessitats del creixement futur de la nostra ciutat”. Per aquest motiu, l'Ajuntament de Benicàssim ha reivindicat a la Conselleria com a administració competent, que assumisca la construcció d'una nova infraestructura.

Pujar