13 de juliol de 2020 13/7/20

Benicàssim obri la Setmana del Major amb l'homenatge als matrimonis que celebren les noces d’or

  • El programa inclou una exposició fotogràfica i un taller de la mà de Creu Roja

Benicàssim inicia demà la setmana dedicada als majors del municipi i ho farà amb l'homenatge als matrimonis que celebren les noces d'or. Com ha informat la regidora responsable de l'àrea, Rosa Mari Gil, són sis les parelles que celebren 50 anys junts i aquesta efemèride serà compartida amb els veïns de Benicàssim amb la missa que se celebrarà en l'església Sant Tomàs de Villanueva a les 19.00 hores. Després de la jornada de demà, els matrimonis homenatjats compartiran un cap de setmana en el balneari de Cofrentes.

El programa dedicat als majors del municipi també preveu una exposició fotogràfica de la mà de Creu Roja. Amb el títol “Sensibilització cap al bon tracte a persones majors”, la mostra es desenvolupa en col·laboració amb l'equip de fotografia del Centre de Rehabilitació i Integració Social per a persones amb malaltia mental. Com expliquen des de l'entitat, l'exposició pretén fomentar el bon tracte a les persones majors i aborda conceptes com la intergeneracionalitat, respecte a la intimitat, soledat, aprenentatge de noves capacitats, independència o necessitat d'escolta. L'exposició es podrà visitar en la Sala Escena del Teatre Municipal Francesc Tàrrega del 4 al 8 de novembre, i la inauguració tindrà lloc el dilluns 4 a les 18.00 hores.

Finalment, Creu Roja també ha programat per a dilluns que ve, 4 de novembre, el videofòrum “I si vivim junts?” en la seu de Creu Roja Benicàssim. Aquesta comèdia toca amb subtilesa i alegria la vellesa i s’hi treballarà la superació dels estereotips habituals, on les persones participants podran compartir en primera persona les seues vivències i opinions enfront d'aquest tema. Aquesta proposta inclosa en la Setmana del Major està oberta a tot el públic.

Pujar