elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Benicàssim intensifica la recollida selectiva en temporada alta reforçada

Benicàssim intensifica la recollida selectiva en temporada alta reforçada
  • El servei es realitza a la nit per a ser més operatiu, funcional i eficient

Amb l'inici del mes de juliol, l'Ajuntament de Benicàssim ha intensificat la recollida selectiva de paper/cartó i envasos lleugers en temporada alta reforçada. Com ha explicat la regidora de Medi Ambient, Elena Llobell, aquest servei es duu a terme a la nit fins al mes de setembre “per a ser més operatiu, funcional i eficient”.

Per al servei de temporada alta reforçada, són 18 els operaris encarregats de la recollida de residus urbans, voluminosos, recollida selectiva i lavacontenidors. La freqüència de la recollida selectiva de paper/cartó i envasos lleugers és diària, de dilluns a dissabte, sent els dilluns, dimecres i divendres els dies destinats a la recollida de paper i cartó, mentre que els dimarts, dijous i dissabte es recullen els envasos lleugers.

En total, Benicàssim compta amb 138 contenidors d'envasos lleugers i 140 contenidors de paper. L'UTE Sanejament Urbà és l'encarregada de la recollida selectiva d'envasos lleugers i paper i cartó, mentre que la recollida de vidre li correspon a Ecovidrio.

En aquest punt, destacar que Ecovidrio té en marxa una campanya de de sensibilització per al reciclatge de vidre en el sector de l'hostaleria. “La iniciativa té l'objectiu d'incrementar el reciclatge de vidre aquest estiu i aconseguir gràcies al treball en equip de tots, ciutadans, administracions públiques, hostalers i Ecovidrio, un estiu més sostenible”, ha afegit l'alcaldessa, Susana Marqués.

Així, durant els mesos d'estiu Ecovidrio treballarà braç a braç amb l'equip del consistori per a reforçar l'operativa de recollida selectiva d'envasos de vidre i facilitar la col·laboració de ciutadans i, especialment, dels hostalers. Per a això, Ecovidrio realitzarà visites d'informació i sensibilització als professionals hostalers i entregaran poals especials per a facilitar la labor de reciclatge. A més, l'entitat reforçarà la freqüència de recollida d'envasos de vidre. Benicàssim disposa de 161 contenidors de vidre.

Elena Llobell ha recordat que es disposa d'un telèfon d'informació per a la recollida d'objectes de voluminosos (964300996) i ha incidit en les normes d'ús de recollida de residus entre les quals es troben deixar el fem a l'interior del contenidor de 20 a 23 hores, mantindre la higiene depositant els residus en bosses de fem, separar els desaprofitaments domèstics (paper, vidre, envasos i residus orgànics) i portar a l'ecoparc tots els residus urbans reciclables que no es poden tirar en el contenidor. El servei de l'ecoparc és gratuït i, a més, per a la recollida de diferents tipus de residus, el municipi compta cada dijous amb un ecoparc mòbil al costat del recinte de mercats (avinguda Joan Carles I) a la disposició de la ciutadania, a més d'un ecoparc mòbil en la zona sud per a facilitar al veïnat el depòsit i gestió de residus domèstics. Aquest ecoparc mòbil, impulsat per Reciplasa, s'instal·la un dijous de cada mes en l'espai públic existent enfront del CEIP Palmerar, situat en l'Avinguda Mohino amb carrer El Palmerar. L'horari del servei és de 10 a 14 hores i de 15 a 19 hores i s'instal·larà el 22 de juliol, el 19 d'agost i el 16 de setembre.

Pujar