elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Benicàssim inicia les obres de la segona fase de la prolongació de la CV-149

Benicàssim inicia les obres de la segona fase de la prolongació de la CV-149
  • Susana Marqués: “és un vial fonamental per a donar fluïdesa al trànsit en la zona, a més de complir amb un projecte molt demandat pels veïns”

  • Carlos Díaz: “el mes de març passat vam aprovar en ple el projecte de la II fase i, amb una inversió de 290.000 euros, hui és una realitat”

Benicàssim ja ha iniciat les obres de la segona fase de la prolongació de la CV-149 per l'avinguda Ferrocarril. La signatura de l'acta de replanteig ha marcat aqueix inici i coincidint amb això, l'equip de govern de l'Ajuntament de Benicàssim ha mantingut una trobada amb els veïns de la zona.

La primera edil, al costat del regidor d'Urbanisme i Mobilitat, Carlos Díaz, van explicar als assistents a la trobada que va tindre lloc a l'Escola Infantil Municipal Pintor Tasio els detalls d'aquesta segona fase el termini d'execució de la qual s'ha fixat en dos mesos i consisteix en la construcció d'un vial de connexió entre el carrer Pierre Merchain i la rotonda de l'avinguda Mohíno per a donar continuïtat a la prolongació de la CV-149. “Aquest projecte és fonamental per a millorar la mobilitat de la zona, connectant-la amb la primera fase i ampliant els quilòmetres de carril bici per a aquesta mobilitat alternativa. L'objectiu és concloure una infraestructura que millore la mobilitat, que descongestione les actuals vies sobretot a l'estiu i que vertebre directament connectant de nord a sud la ciutat”, ha comentat l'alcaldessa, Susana Marqués, qui ha recordat que aquesta segona fase ha comptat amb un pressupost de 290.000 euros, “una inversió que es va aprovar en el ple ordinari del passat mes de març i, malgrat comptar amb els vots en contra del PSPV-PSOE, Compromís i Ara Benicàssim hui és una realitat”.

Carlos Díaz va comentar als assistents que l'actuació contempla dos carrils de tres metres d'ample cadascun, un nou traçat del carril bici i la creació d'una nova rotonda per a evitar els girs a esquerres, “facilitant la mobilitat i controlant la velocitat”. El projecte a executar en una longitud de 450 metres, també contempla la creació d'una nova zona per als vianants entre el carrer Mare de Déu del Lledó fins al carrer Santa Elena, “a més de la instal·lació de fanals amb el que reforçarem la il·luminació i la seguretat en la zona”, ha afegit Díaz.

Recordar que la primera fase de prolongació de la CV-149, amb una extensió de 620 metres, quatre carrils (dos per sentit) i un carril bici, es va obrir al trànsit a la fi d'octubre del 2021 i va ser una de les inversions que es van acordar com a prioritàries per tots els grups polítics de la corporació municipal, en atenció a les demandes plantejades pels ciutadans. Així mateix, les obres van destacar per la seua aposta per la sostenibilitat ja que va permetre a Benicàssim ampliar la seua petjada verda en reduir 297 tones de CO₂; dada que es va extraure de l'estudi realitzat per l'empresa adjudicatària quant a la disminució de la petjada de carboni, comparant les emissions produïdes entre la solució que va executar l'Ajuntament, mitjançant la reutilització d'àrids existents, i els mètodes tradicionals. Aquesta acció és un pas més en l'estratègia per a aconseguir els objectius als quals es va comprometre el consistori en adherir-se a la Xarxa d'Entitats Locals per a l'Agenda 2030 i en el compliment d'Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Pujar