elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Benicàssim inicia una campanya per a evitar l'abandó de residus en via pública

Benicàssim inicia una campanya per a evitar l'abandó de residus en via pública
  • L'incompliment de les normes per a depositar voluminosos i residus de jardineria contempla sancions des de 300 euros

La regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Benicàssim ha iniciat una campanya per a evitar l'abandó de voluminosos i residus de jardineria en via pública. La iniciativa pretén reforçar la informació del servei gratuït que presta l'ajuntament durant tot l'any i al qual l'usuari pot accedir mitjançant cridada gratuïta al telèfon 964300996. No obstant això, com indica la regidora de Medi Ambient, Elena Llobell, “després del període de confinament i l'arribada d'un bon nombre de residents, s'han incrementat aquest tipus de residus depositats en via pública sense previ avís”. Per això, l'ajuntament ha iniciat una campanya amb la finalitat de donar compliment a l'Ordenança Municipal, basada en la Llei de Residus i Sòls contaminats, amb sancions que van des de 300 euros fins a 9.000 euros per als incompliments.

L'alcaldessa, Susana Marqués, ha volgut fer una crida a la “responsabilitat individual” ja que a causa de l'estat actual de crisi sanitària per la propagació del Covid-19 ha de prevaldre la seguretat i higiene de l'entorn urbà. “Des de l'ajuntament hem reforçat el servei de neteja i desinfecció als carrers i mobiliari urbà però per a garantir al màxim les mesures d'higiene i salubritat en les vies públiques, és necessari que la ciutadania col·labore amb el servei de neteja”.

Recordar que el municipi de Benicàssim disposa d'un servei ordinari gratuït de recollida de voluminosos i residus de jardineria. Per a això, cal cridar al telèfon 964300996 per a sol·licitar la recollida i depositar els residus al costat de la façana del propi habitatge. Per a facilitar la retirada, i d'acord amb l'ordenança municipal, els voluminosos i residus de poda no han d'excedir de 1,5 m³ a casa, vila o bungalow, i per al cas de comunitat de propietaris és de 5 m³. Així mateix, els residus de poda i jardineria hauran d'anar embalats en bosses o fardells, sent d'una grandària que resulte manejable per a la seua càrrega. Recordar que queden exclosos d'aquest servei els treballs de jardineria realitzats per professionals, els qui han de gestionar correctament la seua eliminació i no depositar en la via pública.

A més del servei de recollida gratuït i la possibilitat d'acudir personalment a l'Ecoparc per a depositar els residus urbans reciclables, el consistori sumarà en les pròximes setmanes deu controladors ambientals que s'encarregaran de reforçar la informació, la vigilància i el control perquè el depòsit de residus es realitze de manera correcta.

Pujar